Румънските компании Romarm и Electromecanica и американската Raytheon Missiles &

...
Румънските компании Romarm и Electromecanica и американската Raytheon Missiles &
Коментари Харесай

Румъния първа ще получи най-новата версия на американската система Patriot

Румънските компании Romarm и Electromecanica и американската Raytheon Missiles & Defense подписаха меморандум за съгласие за производството на ракети-прехващачи SkyCeptor в Румъния. Това заяви осведомителна организация Agerpres.

" Румъния ще бъде първата страна, която ще може да употребява най-новата версия на американската система за противовъздушна и противоракетна защита „ Patriot “, създавана от Raytheon Missiles & Defense, поделение на Raytheon Technologies ", съобщи румънският министър на стопанската система Флорин Спетару на церемонията по подписването в централата на Electromecanica в Плоещ. " Военните поръчки, индустриалното съдействие и развиването на мощна национална отбранителна промишленост са жизненоважни детайли за сигурността на Румъния, член на Европейски Съюз и НАТО ", съобщи министърът, представен от организацията.

" Очаквам, че в близко бъдеще ще имаме дейно съдействие, дълъг път и развиване на двете компании в поддръжка на отбранителната тактика на Румъния, както и на позиционирането на Румъния като стратегически снабдител на военно съоръжение в Европа и света ", добави той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР