Румънски полицаи се събраха на протест в центъра на Букурещ

...
Румънски полицаи се събраха на протест в центъра на Букурещ
Коментари Харесай

Напрежение в Букурещ! Румънски полицаи и медици протестираха срещу замразяването на заплатите

Румънски служители на реда се събраха на митинг в центъра на Букурещ през днешния ден против плануваното заледяване на заплатите в бюджетния бранш, оповестява уеб сайтът Зиаре.

Те започнаха шествието си от Площада на успеха, където се намира постройката на държавното управление, и се насочиха към Народното събрание.

Същевременно здравни чиновници от синдикалната федерация " Санитас " също проведоха митинг пред Народното събрание, настоявайки сенаторите и депутатите да трансформират проектозакона за бюджета за 2021 година, тъй че да се обезпечи за всички " качествено опазване на здравето на европейски стандарти ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Синдикалистите от полицията стачкуваха и преди седмица на Площада на успеха с искане за " топене на заплатите и пенсиите ".

Управляващата десноцентристка коалиция разгласи, че ще замрази заплатите на бюджетните чиновници през тази година и че първото нарастване на пенсиите ще бъде от началото на 2022 година

Ръководството на Народното събрание дефинира през днешния ден календара на дебатите и гласуването на проектобюджета за 2021 година, като пленарният избор е плануван за 2 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР