Румъния не е подготвена за потенциална война с Русия и

...
Румъния не е подготвена за потенциална война с Русия и
Коментари Харесай

Румънски генерал заговори за война с Русия

Румъния не е готова за евентуална война с Русия и би трябвало да се приготви , сподели началникът на защитата на страната, военачалник Георгица Влад, представен от " Политико "

Генерал Влад сподели: " Да, популацията на Румъния, както и цялото население на Европейския съюз, на Европа, би трябвало да бъде загрижено ", в изявление за Europa Liberă România, оповестено в четвъртък.

" Ако победи в Украйна, главната цел ще бъде Република Молдова . Ще станем очевидци на напрежение в Западните Балкани ", добави румънският военачалник. " Повече от уверен съм, че политиката на президента Путин ще ескалира в близко бъдеще.

Влад се застъпи за непринудено главно военно образование за мъже и дами до 35 години. Генералът означи края на наложителната военна работа в Румъния като причина за незадоволителната подготвеност на армията.

Влад също по този начин прикани за правни промени, с цел да се даде опция на Румъния да се отбрани от съветски дронове. предишния септември и безпилотният летателен уред (БЛА) не бе свален, защото румънското законодателство не разрешава това , сподели генералът. " Ние нямахме бойни системи ", добави той.

Широкият му апел за деяние повтори сходни неотдавнашни предизвестия от други западни военни и отбранителни водачи, в това число. Миналата седмица той прикани английските управляващи да " активизират нацията ", с цел да се приготвят за възможна война с Русия. Вече съвсем две години Москва води тотална война против Украйна.

По-рано, че съветска офанзива против военния съюз НАТО е " допустима " след " пет до осем години "., върховен чиновник на НАТО, сподели, че военният блок е изправен пред " най-опасния свят от десетилетия ".

" Руската федерация се трансформира в проблем за международния ред, за демокрацията ", сподели Влад. " Всъщност това е война на Русия с демократичния свят. Това не е война с Украйна. "

Москва омаловажава обвиняванията на Запада.

Руският външен министър Сергей Лавров по-рано тази седмица назова " неуместни " изказванията, че Русия няма да спре в Украйна.

" НАТО е инструмент за борба ",, повтаряйки дълготрайната съветска изразителност, добавяйки, че Москва счита военните учения на алианса за опасност.
 Сенатът на Съединени американски щати ще прегледа законопроекта за помощ за Украйна идната седмица
Сенатът на Съединени американски щати ще прегледа законопроекта за помощ за Украйна идната седмица

Пробив в Конгреса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР