Румъния e в черния списък на Европа заради коронавируса, пише

...
Румъния e в черния списък на Европа заради коронавируса, пише
Коментари Харесай

Румъния е с най-много заразени в Югоизточна Европа

Румъния e в черния лист на Европа поради ковид, написа вестник Romania Libera на фона на коронавирусната пандемия, която е заразила над 16 милиона души по света.

Румъния записва най-голям брой новозаболели в Югоизточна Европа и е на второ място в Европейския съюз както по брой на новозаразените, по този начин и по брой на смъртните случаи на 100 хиляди поданици, написа изданието. Все повече страни вкарват ограничавания за румънските жители, които желаят да влязат на тяхна територия, а туристите с проекти за отпуски и заплатен престой в Кипър към този момент получиха възбрана за пътешестване до острова.

Равнището на заболеваемост в Румъния през последните 14 дни, по данни до събота вечерта, е 56,7 на 100 000 поданици. На ниво Европейски Съюз единствено Люксембург изправарва Румъния с 208,3 нови случая в същия период от време. Страната стои зле и във връзка с броя на смъртните случаи през последните две седмици - 1,6 на 100 000 поданици, което също я слага на второ място в Европейски Съюз след Швеция, която има 1,7 съдбовни изхода на 100 000 души в този откъслек от време, показва изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР