Ружа Игнатова, по-известна като криптокралицата, която е обвинена за организиране

...
Ружа Игнатова, по-известна като криптокралицата, която е обвинена за организиране
Коментари Харесай

Нови разкрития за криптокралицата Ружа Игнатова: Имот за милиони в Лондон, бижута и картини на Уорхол

Ружа Игнатова , по-известна като " криптокралицата ", която е упрекната за образуване на финансова пирамида и пране на пари от търговия с криптовалута, има първокласен апартамент за 13,5 млн. английски лири. Това излиза наяве от ново следствие на, като данните за парцела стават ясни от дело за пране на пари, което се води в Германия против юриста ѝ там Мартин Брайденбах.

Припомняме, че преди две години България влезе в международните вести, откакто Съединени американски щати упрекнаха Ружа и Константин Игнатови за пране на пари. Става въпрос за активността на мрежа от компании, стоящи зад името OneCoin – едноименната българска криптовалута, донесла на създателите си милиардни облаги през последните години.  Джейми Бартлет и Роб Бърн от подкаста The Missing Cryptoqueen на BBC изясняват по какъв начин тя е употребила основани във Англия юристи и мениджъри, които не престават да ѝ оферират услугите си, даже и откакто тя изчезва. 

Бивш пазач в извънредния жилищен блок на Abbots House в Кенсингтън си спомня през днешния ден, че се е срещнал с доктор Ружа Игнатова през 2016 година, когато тя се връща от извършване на покупки с българските си телохранители.



" Горките мъже вървяха зад нея като претрупани магарета, борещи се и малко задъхани – несъмнено носеха по 20 торби ", споделя той. Игнатова пазарувала единствено дизайнерски артикули - Jimmy Choo, Prada и Calvin Klein, без да се преценява с разноските.
 Звезда от Титаник ще снима филм за може би най-голямата българска финансова машинация Звезда от " Титаник " ще снима филм за може би най-голямата българска финансова машинация
Една от най-големите финансови измами в света – тази с криптовалутата OneCoin, ще се трансформира в холивудски шлагер. А звездното име в...

По-късно охранителят надниква в нейния мезонет с четири спални: " Тя имаше картина на Анди Уорхол , натъпкана в шкафа и това разруши сърцето ми, тъй като аз съм ученик на живописен лицей ", споделя някогашният охранител. След време излиза наяве и от коя лондонска изложба са купувани творби за стотици хиляди паундове, като се повдига въпросът дали Игнатова съзнателно не е влагала пари в бижута, скъпи движимости и картини, които елементарно и бързо могат да се изнесат, с цел да не бъдат иззети. 

BBC разкрива още, че Игнатова е имала парцела благодарение на компанията за офшорни услуги Aquitaine Group, макар че английското следствие против нея беше прекъснато през септември 2019 година с пояснение, че не са открити каквито и да е активи на OneCoin в Обединеното кралство ".

Няколко месеца по-късно в друго дело излиза името на компанията Abbots House Penthouse Limited на остров Гърнси (офшорна зона, бел. ред.). Американската правна адвокатска фирма Locke Lord с офис в Лондон вижда нещо неправилно за източника на превод от 20 милиона евро. Разследването води до нейния някогашен чиновник Марк Скот, против който стартира дело за пране на пари и в него се схваща, че компании на Ружа Игнатова са давали парите за пазаруването на първокласния парцел в " Кенсигтън.

По време на процеса Мартин Брайденбах изрично отхвърля обвиняванията за пране на пари. Очаква се процесът против него да продължи до май месец следващата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР