Руди Джулиани се призна за невинен по делото за изборите в Джорджия, няма да присъства на изслушването по обвиненията

...
АТЛАНТА (AP) — Руди Джулиани в петък се призна за
Коментари Харесай

АТЛАНТА (AP) — Руди Джулиани в петък се призна за невинен по обвиненията в Джорджия, които го обвиняват, че се е опитал заедно с бившия президент Доналд Тръмп и други, за незаконно отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. в щата.

При подаване на признанието за невинен пред съда бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп също се отказа от правото си да се яви на изслушване по обвинение насрочено за 6 септември. Той се присъединява към бившия президент и най-малко 10 други в отказа от пътуване до Атланта, за да се яви пред съдия в пълна съдебна зала с новинарски камери.

Тръмп и Джулиани са сред 19 хора, обвинени в обширен обвинителен акт от 41 точки, който описва широкообхватен заговор за осуетяване на волята на гласоподавателите в Джорджия, които са избрали демократа Джо Байдън пред републиканския президент.

Обвиненията срещу Джулиани, заедно с други правни неволи, сигнализират за забележително падение за човек, който беше прославен като „кмет на Америка“ след терористичната атака от 11 септември. Сега той е изправен пред 13 обвинения, включително нарушение на закона за борба с рекета на Джорджия, чиято федерална версия беше един от любимите му инструменти като прокурор през 80-те години.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис каза, че иска да съди всички 19 обвиняеми заедно. Но съдебните спорове вече започнаха в множество съдебни дела след внасянето на обвинителния акт на 14 август.

Няколко от обвинените са подали молби да се опитат да бъдат съдени сами или с малка група други обвиняеми , докато други се опитват да преместят делата си във федералния съд. Някои се стремят да бъдат съдени бързо съгласно правило на съда в Джорджия, според което процесите им ще започнат до началото на ноември, докато други вече молят съда да удължи сроковете.

Поради „сложността, обхвата и обема от обвинителния акт от 98 страници,” Джулиани поиска от съдията в подаването в петък да му даде поне 30 дни, след като получи информация за свидетели и доказателства от прокурорите, за да подаде ходатайства. Обикновено досъдебните молби се подават в рамките на 10 дни след повдигането на обвинението.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР