Рублата поевтинява, а руските фондови индекси отчитат спад, тъй като

...
Рублата поевтинява, а руските фондови индекси отчитат спад, тъй като
Коментари Харесай

Рублата поевтинява, след като сепаратисти в Източна Украйна обвиниха Киев в обстрел на техни позиции



Рублата поевтинява, а съветските фондови показатели регистрират спад, защото вложителите още веднъж започнаха да се отдръпват от така наречен " рискови активи ", откакто подкрепени от Русия сепаратисти в Източна Украйна упрекнаха държавното управление в Киев, че украински военни елементи са разкрили огън по тяхна територия на четири пъти през последните 24 часа.

Украинските военни отхвърлиха обвиняванията на сепаратистите, че държавни войски са атакували района на Луганск, заявявайки, че точно бунтовниците са обстрелвали украинските военни.

Руските финансови активи са мощно чувствителни към напрежението към Украйна. Само ден по-рано рублата нарастна, откакто Русия съобщи, че изтегля част от войските си, намиращи се наоколо с украинската граница, макар че Западът се пробва да опровергае тази информация, потвърждавайки, че военното наличие на Русия в пограничния регион нараства.
След непотвърдените информации за обстрел на сепаратиските позиции в Източна Украйна от украинските държавни сили, съветската валута поевтинява с 1,5% към 76,30 рубли за един щатски $ и с 1,5% към 86,70 рубли за едно евро.

Рублата съумя да се възвръща по-рано тази седмица от най-резкия си спад от близо две години в петък, който спад беше породен от апелите на западните страни към техните жители да изоставен Украйна заради възходяща опасност от скорошна съветска инвазия в нейната съседка.

Западът заплаши със строги наказания, в случай че Русия нахлуе в Украйна, нещо, което Москва неведнъж отхвърли, че е възнамерявала.

За членовете на НАТО най-мощната мярка против Русия биха били наказания от страна на Съединени американски щати, които биха отрязали съветските държавни банки от $, считат съветски ръководители, банкери и някогашни висши американски чиновници.

Днешното напрежение към Източна Украйна се отразява отрицателно и на борсата в Москва, като фондовите показател RTS, деноминирани в долари, се намалява след старта на търговия с 2,4%, а показателят MOEX, който е в рубли, се намалява с близо 2 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР