Руанда подписа днес споразумение за няколко милиона долара с Лондон,

...
Руанда подписа днес споразумение за няколко милиона долара с Лондон,
Коментари Харесай

Руанда ще приема мигранти и кандидати за убежище, идващи от Великобритания

Руанда подписа през днешния ден съглашение за няколко милиона $ с Лондон, по силата на което ще приема на своя територия мигранти и претенденти за леговище от Обединеното кралство, заяви през днешния ден Кигали във връзка аудиенция на английската вътрешна министърка Прити Пател, съобщи Франс прес. 

" Руанда се радва на партньорството с Обединеното кралство, в границите на което ще приема претенденти за леговище и мигранти и ще им обезпечава законни способи за живот " на своя територия, съобщи външният министър на Руанда Винсънт Бирута.

Анонсът беше изработен няколко часа преди английският министър председател Борис Джонсън да разгласи нови ограничения за битка с противозаконната имиграция , която той дефинира за собствен приоритет след Брекзит, отбелязва Франс прес.

От месеци Джонсън и държавното управление му се пробват да сключат съглашения с трети страни, в които да изпращат противозаконните мигранти. Като вероятни дестинации бяха обсъждани Гана и Руанда, само че през януари Гана изрично отхвърли да подпише такова съглашение.

В съглашението сред Обединеното кралство и Руанда е планувано, че Руанда ще получи до 120 милиона английски лири (144 милиона евро), задължавайки се да интегрира пристигналите мигранти в общности на своя територия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР