Розовата вода е един от онези еликсири, благодарение на които

...
Розовата вода е един от онези еликсири, благодарение на които
Коментари Харесай

Как сами да си направите подмладяваща розова вода за 15 минути

Розовата вода е един от тези еликсири, с помощта на които кожата ни възстановява блясъка и еластичността си. Този артикул е прочут от епохи и за неговите изгоди се носят митове.
Когато обаче решаваме да го закупим от профилиран магазин, рискуваме да попаднем на помада, в която са добавени аромати, подобрители и други непотребни съставки. Те освен, че ще приглушат свойствата на розите, само че и няма да станем очевидци на резултата, който познаваме.
Добрата вест е, че всеки самичък би могъл да си подготви розова вода вкъщи. При това напълно не са нужни някакви пълномощия и умения. Имайте самообладание, тъй като след броени минути ще разрием пред вас тайната в приготвянето на лековитата розова вода.
Как сами да си приготвите розова вода вкъщи?
Необходими съставки:
• 3 шепи листенца от маслодайна роза
 Магията на розовата вода Магията на розовата вода
Розовата вода е позната още от римско време, когато римляните са я употребявали за ободряване на въздуха в домовете. Смята се, че перси...
• Дестилирана вода
• Стъклена бутилка за предпазване
Приготвянето на розовата вода лишава тъкмо 15 минути. Това е времето, което ви дели от красива и сияйна кожа. Важно е обаче да отбележим, че процесът по накисване лишава 24 часа. През това време розовите листенца са потопени във водата.
Начин на подготвяне:
Най-напред измийте листенцата от рози едно по едно, тъй че да сте сигурни, че липсват всевъзможни замърсители. Поставете ги в бездънен съд и ги залейте с дестилирана вода, която да ги покрива напълно. Притиснете ги с нещо, в случай че е належащо.
 Ето изумителните неща, за които можете да употребявате розова вода Ето изумителните неща, за които можете да употребявате розова вода
Комбинацията от рози и вода е артикул, който може да се употребява за толкоз доста неща, които ще ви изненадат. Розовата вода се използв...

Поставете тенджерата на котлона и започнете да загрявате водата. Тя би трябвало да започва процеса по изпаряване, само че никога не трябва да я оставяте да заври. Малко преди да заври, отместете съда от котлона, поставете похлупак и го оставете по този начин в продължение на едно денонощие.
На идващия ден прецедете водата от розите и я разлейте в стъклени бутилки. Ако се е получило по-голямо количество и не възнамерявате да го ползвате в скоро време, предлагаме ви да замразите непотребната розова вода.

Срокът на валидност на розовата вода е една седмица. След приключването му не се предлага потребление на домашния балсам.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР