Rothesay International Eastbourne, осминафиналВиктория Томова – Кирстен Флипкенс 3-6, 6-3,

...
Rothesay International Eastbourne, осминафиналВиктория Томова – Кирстен Флипкенс 3-6, 6-3,
Коментари Харесай

Томова е на четвъртфинал в Ийстборн след трисетова битка


Rothesay International Eastbourne, осминафинал

Виктория Томова – Кирстен Флипкенс 3-6, 6-3, 6-4

Виктория Томова продължи мощното си показване на WTA 500 турнирав Ийстборн и се класира за четвъртфиналите след поврат против международната №257 Кирстен Флипкенс. Това бе реванш за първата ни ракета, защото тя загуби точно от белгийката в последния кръг от квалификациите. По този метод Томова доближи до дебютния си WTA четвъртфинал на трева, като това бе и нейната трета победа в съществена скица на шампионат на тази настилка.

Следващата съперничка на българката ще бъде Камила Джорджи, която по-рано през днешния ден отстрани петата сложена Гарбине Мугуруса.

Двубоят стартира по превъзходен метод за Томова, която осъществя ранен брейк за 2-0. Флипкенс опитваше да затрднява първата ни ракета с прехвърлящи удари, само че тя бе готова за това и успяваше да контраатакува доста дейно. Томова задържа преднината от два гейма до 3-1, само че по-късно броят на грешките ѝ се усили доста, до момента в който Флипкенс атакуваше все по-опасно с бекхенд.

Белгийката съумя да върне брейка и да изравни, като повратният миг в сета бе маратонският седми гейм, траял съвсем 10 минути. Томова имаше четири шанса за пробив, само че не съумя да оползотвори нито един от тях и в последна сметка белгийката завоюва подаването си, осъществявайки цялостен поврат за 4-3. Белгийката заигра с доста повече самочувствие и завоюва безапелационно идващите два гейма, надделявайки с 6-3 в първата част.

Силната серия на Флипкенс продължи с пробив при започване на втория сет, само че след това Томова изигра най-силния си интервал в дуела. Първата ни ракета пласира няколко чудесни бекхенда по правата, с които направи безпомощна своята съперничка, като в това време още веднъж стартира да играе доста дейно при мрежата. Това разреши на Томова да поеме изцяло контрола върху играта, записвайки два следващи пробива за 4-1. Флипкенс опита да отговори на предизвикването, на българската тениситка не ѝ разреши да стигне до брейкпойнт и се наложи с 6-3.

Третият сет стартира по метод, подобен на първия – Томова проби за 2-0, само че Флипкенс изравни резултата. Белгийката стартира да излиза на мрежата много по-често, само че тази тактичност се обърна против нея. Томова атакуваше с доста прецизни прехвърлящи и минаващи удари, които съвсем постоянно хващаха съперничката ѝ неподготвена и по този метод осъществя нов брейка за 4-2.

Флипкенс стартира да влага повече мощ в сервис си, само че това не тормози първата ни ракета, която бе доста солидна на ретур. Томова наложи непостижимо за белгийката движение и я принуди да тича по целия корт, като това ѝ даде три следващи мачбола в десетия гейм. Тя обаче имаше потребност единствено от един и след отлично воле на мрежата победи с 3-6, 6-3, 6-4 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР