ротестиращи затвориха пътя към ГКПП „Дунав мост", съобщи .В продължение

...
ротестиращи затвориха пътя към ГКПП „Дунав мост", съобщи .В продължение
Коментари Харесай

42-ри ден на протести, блокада на ГКПП „Дунав мост"

ротестиращи затвориха пътя към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост ", заяви.

В продължение на час и половина десетки русенци с колите си блокираха кръговото кръстовище пред моста. Те скандираха „ Оставка " и развяваха флагове.

Граничните управляващи в Румъния са били предизвестени от русенската полиция за митинга. Полиция ограничи напредването от всички направления от Русе към граничния пункт.

В 42-рия ден на антиправителствени митинги в София стачкуващи се събраха още веднъж на фонтана пред президенството. Районът продължава да е затворен за придвижване поради палатковия лагер. Другите два лагера, които остават и през днешния ден, са тези на кръстовището на Софийския университет и на "Орлов мост ".

Около 21,30 протестиращите потеглиха в шествие към Орлов мост.

Междувременно в столицата се организира проява в поддръжка на ромите, глухите и хората с друга полова ориентировка и полова еднаквост. Представители на разнообразни общности се събраха пред паметника на Съветската войска, с цел да покажат, че всички хора са равни, без значение от техния генезис, вяра или увреждания.

Предвождани от ромския оркестър „ Карандикла” хората ще се насочат на шествие за равнопоставеност, което ще премине през центъра на града. Крайна му спирка ще бъде Мостът на влюбените. Именно там преди дни изложбата, отдадена на глухите, ромите и хората с друга половост, стана обект на вандализъм.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР