Ротацията може да се направи най-лесно, ако стана външен министър

...
Ротацията може да се направи най-лесно, ако стана външен министър
Коментари Харесай

Денков: Ротацията ще стане най-лесно, ако стана министър на външните работи

Ротацията може да се направи най-лесно, в случай че стана външен министър - с Мария Габриел да сменим местата си. Премиерът и външният министър са хората, които контактутват с ръководителите и интернационалните представители на всички други страни. Те най-често работят дружно или се сменят, когато има потребност. Това съобщи заяви министър председателят Николай Денков.

" Имахме среща с госпожа Габриел за оценка на министрите. Тя изиска срещи по настрана с всеки от министрите и да обсъдят целите. Този развой тече и чакам идната седмица да навлезем в по-дълбока полемика. Нейното мнение е доста значимо, тя ще работи тясно с новите министри. Винаги съм защитавал правилото, че министрите не са на една или друга партия - те са получили утвърждението на партийните водачи от двете страни. Те би трябвало да си правят работата без партийни пристрастия, а в случай че не се оправят, да си отидат по професионални аргументи. Когато се съставяше този кабинет, сме обсъждали кои са вероятните лица за Министерски съвет. Част от хората, които са министри и зам.-министри в този момент, са препоръчани от Габриел и ГЕРБ. Не подхожда на истината, че ГЕРБ има единствено Мария Габриел в държавното управление. Не е значимо котката дали е черна или бяла, а дали може да лови мишки. След ротацията ГЕРБ ще има същия брой министри ", безапелационен е той.

Според министър председателят е вкарана малко повече драма.

" Такава не е имало сред мен и Мария Габриел, продължаваме да обсъждаме разновидности. Не може тематиката да бъде ябълка на раздора, която да счупи държавното управление. Една от мощните страни на кабинета е, че не се е разцепил на фракции ", съобщи министър-председателят.

По думите му в Министерски съвет няма пешки.

" Един министър има голяма власт посредством пълномощията си. Много неща могат да се създадат, само че има и ограничавания. Не е редно да се приказва с неуважение на министрите. Президентът в никакъв случай не ми се е обаждал да ми споделя какво да върша до момента в който бях длъжностен министър ", безапелационен е Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР