Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Снимка: БГНЕСКонтактната група ще внесе

...
Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Снимка: БГНЕСКонтактната група ще внесе
Коментари Харесай

Плевнелиев и Паси внасят в НС декларация, за която смятат, че „има не само мнозинство, а и конституционно мнозинство“

Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Снимка: БГНЕС
„ Контактната група ще внесе на следващия ден план на декларация в 48-мото Народно заседание, която отразява постигнатото по време на договарянията за сформиране на държавно управление “.  Това сподели Росен Плевнелиев, президент на България в интервала (2012-2017) по време на конференция, на която бяха систематизирани резултатите от срещите на инициираната контактна група за сформиране на държавно управление. В срещата през днешния ден с Движение за права и свободи участваха Йордан Цонев и Хамид Хамид. 

Декларацията ще бъде импортирана публично на следващия ден на среща с ръководителя на 48-mото Народно заседание Вежди Рашидов. „ Ще разчитаме и на неговата поддръжка, с цел да може да влезе в пленарна зала “, съобщи Плевнелиев.

„ Декларацията, която ще бъде препоръчана на 48-мото Народно заседание, отразява постигнатото дотук от контактната група, откритите пресечни точки и решения, за които ние сме уверени, че има освен болшинство, а има и конституционно болшинство “, съобщи Плевнелиев.

Само Движение за права и свободи и „ Български напредък “ се отзоваха на поканата на контактната група. ГЕРБ също имаха диалози, само че е редно да се означи, че преговорния екип бе основан по тяхна концепция. В събота се организира среща сред контактната група и представители на ГЕРБ-СДС. 

Също в събота беше и срещата сред партията на Стефан Янев „ Български напредък “ и контактната група – 

Създаването на групата беше оповестено след изборите от ГЕРБ за водене на политически диалози с парламентарните групи в 48-мия Парламент. Идеята беше потвърдени евроатлантици да водят диалози за евроатлантическо единодушие.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР