Ромска фамилия от село Микрево, община Струмяни, буквално е целуната

...
Ромска фамилия от село Микрево, община Струмяни, буквално е целуната
Коментари Харесай

Роми, станали милионери от лотарията, продължават да печелят

Ромска фамилия от село Микрево, община Струмяни, безусловно е целуната от шанса, тъй като членовете й не престават да печелят пари от Националната лотария. Преди 3 години близнаците Благовест и Светослав Аргирови от махалата завоюваха близо 2 млн. лв. от Лото 6 от 47 и ненадейно от сиромаси станаха милионери, а преди дни брачната половинка на Благовест – Фиданка Аспарухова също удари облага. Този път 15 хиляди лв..

Местните в селото ги гледат като божества и вървят да ги потупват или да се здрависват с тях за шанс.

До преди 3 години двамата близнаци роми били небогати и работели дружно със съпругите си в шивашки завод. Печелили по 350 лв. и едвам свързвали двата края. Един ден с последните си 2 лв. решили да играят в националната
лотария и без да се наговарят пуснали фишове с идентични цифри. Те били рожденни дати от семействата им. И хоп за един момент и двамата стават милионери. Двамата печелят по настрана по 960 хиляди лв., къща и кола. Момчетата обаче се оказват рационални и не прахосват парите. Къщата им фантазия е реалност, обзаведена е първокласно, влагат пари и в магазин, с цел да имат дребен фамилен бизнес.

Късметът в действителност съпътства двамата 32-годишни близнака. Те се раждат в огромна ромска фамилия, в родилния дом живеят 5 месеца и там ги кръщават служебно на известните по това време артисти Светослав и Благовест Аргирови. След това майка им ги прибира в Микрево, където безусловно 10 души спят в една стая.

Мечтата на близнаците била да имат обучение и да си подредят живота. Днес те към този момент имат главно обучение и се гордеят,че са съумели сами.

А с помощта на милионите видели морето за първи път на 31 години.

Близнаците не са получили парите вкупом, а им се дават по 35 хиляди лв. на година. Те обаче споделят, че подготвени пари елементарно се харчат,затова внимават, не се изхвърлят по магазини и заведения, вършат си точна сметка. Помагат и на многолюдната си фамилия.

След облагата на Фиданка семейството споделя, че смята себе си за галеници на ориста.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР