Рома стана последният участник, който се класира на 1/2-финал в

...
Рома стана последният участник, който се класира на 1/2-финал в
Коментари Харесай

Рома отказа Фейенорд след драма с продължения

Рома стана последният участник, който се класира на 1/2-финал в Лига Европа. " Вълците " победиха Фейенорд с 4:1 след продължения и направиха нова крачка напред в шампионата. В постоянното време домакините на " Олимпико " се добраха до инфарктно 2:1, с което изравниха резултата от двата мача след загубата с 0:1 в Ротердам. Леонардо Спинацола откри резултата в 60-ата минута, само че Игор Пайшао изравни в 80-ата. Пауло Дибала обаче бе героят за италианците, вкарвайки втори гол в 89-ата минута, с който прати дуела в продължения. Там Рома наложи волята си след нови два гола, дело на Стефан Ел Шаарауи в 101-вата и Лоренцо Пелегрини в 109-ата минута и стигна до крайния триумф.

Първото полувреме мина в замяна на офанзиви към двете порти. Гостите даже сътвориха по-добрите положения, като на два пъти Руи Патрисио бе последна бариера пред гола след удари на Себастиан Шимански. В 25-ата минута играчите на Фейенорд претендираха и за дузпа за игра с ръка на футболист на Рома, само че такава не бе отсъдена.

Втората част стартира със страховит късмет за " вълците ", като след единствено няколко секунди игра удар на Лоренцо Пелегрини от близко се отби от гредата.

Италианците въпреки всичко откриха резултата в 60-ата минута. Тогава при едно безредие в наказателното поле Леонардо Спинацола се ориентира най-добре и прати топката в мрежата за 1:0.

В 78-ата минута Рома можеше да удвои преднината си с гол на Брайън Кристанте, само че той не бе зачетен поради нарушаване в офанзива на Тами Ейбрахам.

За сметка на това, единствено две минути по-късно резултатът бе подравнен. Игор Пайшао засече с глава чудесно центриране на Шимански и бе прецизен за 1:1.

В края обаче Рома още веднъж натисна и стигна до втори гол. В 89-ата минута Дибала получи наоколо до вратата, обърна се и съумя да промуши кълбото в мрежата за 2:1.

Така се стигна до продължения. Там " вълците " съумяха да решат всичко в своя изгода с нови два гола. Първо в 101-вата минута Тами Ейбрахам подаде паралелно на голлинията за Стефан Ел Шаарауи, който засече във вратата за 3:1.

В 109-ата минута след бърза контраофанзива Лоренцо Пелегрини довкара една отбита от вратаря топка след мощен удар на Тами Ейбрахам. Първоначално голът не бе приет поради засада, само че след намесата на ВАР попадението бе прието.

Така Рома откри място на 1/2-финала на шампионата, където ще има за противник Байер (Леверкузен).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР