Ролята на Народното събрание за присъединяването на България към Организацията

...
Ролята на Народното събрание за присъединяването на България към Организацията
Коментари Харесай

Комисиите по външна политика и по превенция и противодействие на корупцията се срещнаха със заместник-генералния секретар на ОИСР

Ролята на Народното събрание за присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) беше съществена тематика на срещата на народните представители от Комисията по външна политика и Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията със заместник-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Джефри Шлагенхауф.

Заместник-генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Джефри Шлагенхауф е в България за присъединяване в заключителната конференция по план „ Цялостна промяна на административнонаказателната активност “, изпълняван от администрацията на Министерския съвет. Проектът е финансиран от Европейската комисия посредством Генерална дирекция „ Подкрепа на структурните промени “ и с реализатор Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Той се реализира в подтекста на Националната тактика за предварителна защита и противопоставяне на корупцията (2021 – 2027 г.).

За народните представители е значимо да се срещнем с отчета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и с рекомендациите в него, акцентира на срещата ръководителят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова. Тя уточни, че след решението на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз от 25 януари 2022 година за разкриване на диалози за присъединение на България към Организацията, следва при започване на юни на страната ни да бъде предоставена пътна карта с съответните условия, условия и изложение на процеса на присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Очакваме на парламентарно равнище съдействието ни с Организацията за икономическо сътрудничество и раз в границите на процеса на присъединение на България към Организацията да ни бъде потребно за взимането на следващи законодателни решения за възстановяване на живота и увеличение на икономическите изгоди за нашето общество, означи Венцислава Любенова. Тя изрази убеденост, че Организацията за икономическо сътрудничество и раз обезпечава конгрес, на който държавни управления имат опция да работят дружно, с цел да споделят опит и да намират бързи и верни решения за справяне с икономическите и обществени провокации.

Заместник-генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Джефри Шлагенхауф уточни, че България доста бързо е откликнала и е посочила обвързаност към главните правила, полезности и цели на Организацията – народна власт, права на индивида, господство на закона, отворена и транспарантна пазарна стопанска система, резистентен и приобщаващ напредък. Организацията за икономическо сътрудничество и раз към този момент работи по така наречен пътни карти на страните претенденти за участие, измежду които са България, Румъния и Хърватия, акцентира той.

С предстоящото връчване на пътната карта стартира същинският развой на присъединение, означи Джефри Шлагенфауф и посочи, че той включва задълбочени механически прегледи, които ще бъдат осъществени от над 20 тематични комитета на Организацията в разнообразни области, например търговия и вложения, публично ръководство, честност и битка с корупцията, запазване на околната среда и битка с климатичните промени, цифрова стопанска система, районно развиване, качествена инфраструктура, конкуренция, претовареност и обществена политика и други

На срещата народните представители от двете комисии означиха, че присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е приоритет на България и показаха подготвеност да спомагат за приемането на нужното законодателство. Със заместник-генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Джефри Шлагенхауф бяха разисквани опциите за задълбочаване на съдействието сред българските парламентаристи и Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР