Рокфелер, първият доларов милиардер в историята на човечеството, осъществява истинска

...
Рокфелер, първият доларов милиардер в историята на човечеството, осъществява истинска
Коментари Харесай

Работи по-малко за друг и повече за себе си: Правилата на Рокфелер

Рокфелер, първият доларов милиардер в историята на човечеството, реализира същинска гражданска война в петролната промишленост. Още като дете има вяра, че ще натрупа доста пари и ще ги употребява рационално за положителното на човечеството. През 1870 основава компанията „ Стандарт ойл “ и я управлява до пенсионирането си през 1890. Петролът намира огромно приложение и Рокфелер натрупва доста положение, и става най-богатият мъж на света и първият американски милиардер. Наричан е още „ най-богатият човек на всички времена “.

Рокфелер завещава 12 златни правила, които съгласно него, биха помогнали да решат финансовите проблеми на всеки. Ето ги и тях!

Обкръжението от небогати хора постоянно те води към беднотия. Задължително би трябвало да общуваш с Победители и Оптимисти. Точно по този начин, с основни букви!

Бедността идва, в случай че бягаш от отговорност. Не си измисляй оправдания за какво тъкмо в този момент не можеш да вървиш към своята цел.

Изучавай биографиите и мислите на най-богатите хора на света.

Мечтите са най-главното в твоя живот. Важно е да мечтаеш и да виждаш, че фантазиите ти се сбъдват. Човек стартира да умира, когато престане да мечтае.

Помагай на хората не за пари, а с чисто сърце. Но единствено на хора, на които ти искаш да окажеш помощ. Давай 10% от приходите си за щедрост.

Създавай бизнес системи и се наслаждавай на своите направени пари!

Работи по-малко за различен и повече за себе си. Колкото по-малко работиш за себе си, толкоз по-лошо ще живееш.

Пести си парите. Търси къде можеш да купиш артикули по-евтино или с отстъпка. Съставяй авансово лист на нужните артикули и купувай единствено по лист.

Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако въобще нямаш пари,  започни бизнес незабавно.

Пътят към благосъстоянието е единствено посредством пасивния приход, който идва при теб без значение от напъните ти. Създай източник на въздържан приход и живей за свое наслаждение.

Мисли по какъв начин да изкараш най-малко 50 000 $ на месец. Може и повече, само че не и по-малко.

Парите ще идват при теб посредством други хора. Затова бъди разговорлив. Необщителните хора прекомерно рядко стават богати.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР