Родопската теснолинейка Септември -Добринище е в топ 10 на най-живописните

...
Родопската теснолинейка Септември -Добринище е в топ 10 на най-живописните
Коментари Харесай

Родопската теснолинейка е сред 10-те най-живописни ЖП маршрута в Европа

Родопската теснолинейка Септември -Добринище е в топ 10 на най-живописните направления в Европа съгласно ранглиста на английския вестник „ Гардиан ". В класацията попадат и железопътни направления от Португалия, Италия, Унгария,Гърция. От съдружие „ За теснолинейката " дефинираха този факт като мотив за горделивост и израз на възхищението на света от това, което има страната ни.

Според ръководителя на съдружие „ За теснолинейката " Кристиан Ваклинов с живописния си маршрут родопската теснолинейка притегля туристи от целия свят.
Криситан Ваклинов: Има безусловно фамилии, които кацат в София, взимат си кола чартърен, пътуват до Септември, вършат пътуването до Добринище и назад, един ден или два дни - назад на самолета и отпътуват за своята страна.
От две години за облекчение на туристите е изработен и аудиотур, който разказва маршрута на теснолинейката на български, британски и съветски език.
 Родопската теснолинейка чества 80-годишен празник Родопската теснолинейка чества 80-годишен празник
Родопската теснолинейка чества 80-годишен празник с празнично пътешестване от гара Септември до гара Белица. На тази дата през 1939 година цар Борис Трет...
Анатоли Костов, основател на аудиотура: Според статистиката за последните 6 месеца от услугата на приложението са се възползвали най-вече съветски жители.Кристиан Ваклинов: Има доста немци, французи, идват и от азиатските страни, задгранични жители. И всички са възхитени.
Радващ е фактът, че нараства ползата към влакчето и на българските туристи, означи Ваклинов. По думите му от БДЖ са подхванали дейности за модернизиране на част от локомотивите, които се движат по линията. По-добро е и разписанието на влаковете, което улеснява както локалните хора, по този начин и туристите.
 Инициативи за разпространение на единствената теснолинейка у нас Инициативи за разпространение на единствената теснолинейка у нас
Различни начинания за разпространение на единствената теснолинейна железница у нас реализира съдружие „ За теснолинейката”. Сдружението е основано...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР