Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ.

...
Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ.
Коментари Харесай

Румен Радев: Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ

Родолюбието на младите българи гради достойното бъдеще на нашия народ. Това сподели президентът по време на среща на „ Дондуков 2 “ с спечелилите от националните училищен състезания „ Завръщане към корените “ и „ По противоположния път на дедите ни “.

Инициативата се провежда от потомци на тракийските бежанци от региона на Одринска Тракия, като всяка година деца от разнообразни възрасти вземат присъединяване в конкуренцията с есета и рисунки, оповестиха от пресцентъра на президента.

Пред президента бяха изпълнени обичайни песни на тракийските българи и показана пъстротата на българската национална носия от района на Тракия. Президентът Радев благодари на учителите на децата, под чието управление те развиват гениите си в региона на изкуствата и съхраняват в мозъците и сърцата си спомените за своите предшественици.

„ Знайте, че народ без корен, без родова и историческа памет, няма бъдеще. Вие ни давате религия, че бъдещите триумфи на България се случват, когато сме един до различен “, обърна се към децата. Прогонени от своите земи, българите от региона на Одринска Тракия се пръскат из цяла България, само че потомците им през днешния ден са тук дружно, означи още президентът.

се срещна с фамилната история на дядо и неговия внук, чиито предшественици в миналото са били принудени да изоставен дома си и да търсят избавление в България.  Държавният глава дефинира тези времена като интервал на тестване и прикани наследниците на тракийските българи да помнят страдалческия поход на дедите им към избавление, само че и да не не помнят техния несклоняем дух, преданост и любов към България.

„ Големият и отворен свят през днешния ден предлага доста благоприятни условия. Където и да работите или учите един ден, носете постоянно България в сърцето си “, прикани младежите президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР