Няма място за две детски болници – нито има толкова

...
Няма място за две детски болници – нито има толкова
Коментари Харесай

Стефан Константинов: Няма място за две детски болници

Няма място за две детски лечебни заведения – нито има толкоз пациенти, нито лекари. Големият проблем е не дали има постройка, а по какъв начин е проведено лекуването. То не е концентирано на едно място. Това мнение изрази някогашният здравен министър доктор Стефан Константинов в ефира на Нова телевизия.

Той е безапелационен, че София няма потребност от повече лечебни заведения. Това ще има отрицателен резултат.
„ Ежедневно виждам пациенти, на които се оферират ненужни и безсмислени интервенции, с цел да се източва касата, с цел да се вземат парите на пациентите “, сподели той.

„ Има потребност от детска болница. Има и разнообразни модели за построяването й. Няма проблем да е с частно партньорство “, счита той.

Д-р Йорданка Узунова не счита, че има интерес детската болница да е частна. Проблемът съгласно нея е, че страната е абдикирала от детското опазване на здравето.

„ Целта на „ Мама и аз “ е да има огромна многопрофилна болница, а не детска болница – беше оповестено, че детските кревати ще са 40. Това не е детска болница “, сподели тя.

Според нея, в случай че има повече лечебни заведения, децата ни няма да бъдат лекувани по-добре. Пак ще се върви от болница в болница.

„ Затова желаеме една детска болница и децата да се лекуват на една място “, съобщи медикът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР