Родният Витоша (Бистрица) е здраво закотвен на дъното в класирането

...
Родният Витоша (Бистрица) е здраво закотвен на дъното в класирането
Коментари Харесай

Шокиращо, но факт! Италиански елитен тим по-зле от Витоша

Родният Витоша (Бистрица) е крепко закотвен на дъното в класирането на Първа лига. Тимът, воден от Костадин Ангелов, към момента е без победа от началото на сезона, има пет точки, извоювани от пет равенства. Всичко друго са загуби – цели 15 на брой. С този актив новакът в елита ще зимува и ще посрещне пролетта с вярата за първи цялостен триумф.

Поглеждайки класиранията в елитните шампионати, прави усещане точковият актив на италианския Беневенто. И той като Витоша Бистрица е дилетант в Серия „ А “. Но резултатите му са по-плачевни и от тези на българския тим. Беневенто има единствено една точица след еднакъв... против гранда Милан (2:2) на 3 декември. И то какъв еднакъв?! В 95-ата минута при центриране в наказателното поле вратарят на Беневенто, който бе излязъл напред, прати топката с глава във вратата на своя сътрудник, в тази ситуация неприятелски пазач на Милан - Донарума. Така, в случай че не бе вратарят Бриньоли, в този момент Беневенто можеше да няма и тази извоювана една точка от мача с „ росонерите “. Всички останали 16 мача на отбора са загуби. Беневенто е единственият тим от Топ шампионатите на Европа с сходно показване и точков актив.  

Дори и треньорската промяна в Беневенто не оказа помощ изключително доста. След 9 кръг управлението уволни Марко Барони, който класира отбора в елита за първи път в историята му. Начело с него отборът записа исторически антирекорд – стана първият, който започва с 9 следващи загуби в италианския хайлайф. Сега ментор на новака е Роберто де Дзебри, само че с него пропадането продължава, въпреки той да е... с 1 точка по-добър от предшественика си.

Всъщност, има два тима в Европа, които са с по-лоши резултати от Беневенто. Единият е Пеня Енкамада – отбор, който е на последно място в шампионата на Андора. Той има 12 загуби от 12 мача. Другият тим е Мурата, който е финален в група „ В “ на шампионата на Сан Марино. Той има 11 загуби в 11 мача.

Вчера почитателите на Беневенто се надяваха на първи триумф или най-малко на второ тъждество от началото на сезона, само че любимците им се провалиха за следващ път - вкъщи 1:2 против СПАЛ 2013, който е различен от новаците в Серия А.

В момента Беневенто е на дъното с 1 точка от 17 мача и голова разлика 9:40. Разстоянието от предпоследния Верона е 12 точки...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР