Роднини на мъртвородено бебе в родилното отделение на сливенската болница

...
Роднини на мъртвородено бебе в родилното отделение на сливенската болница
Коментари Харесай




Роднини на мъртвородено бебе в родилното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Се

Роднини на мъртвородено бебе в родилното поделение на сливенската болница „ Д-р Иван Селимински “ упорстват за цялостно следствие на случая. Според тях родилката е била призната през вчерашния ден в родилно с изцяло здрав плод, а през днешния ден са ги уведомили, че бебето е родено мъртво. Съмненията им са за лекарска неточност на дежурния доктор доктор Таня Пашева. Ръководството на болничното заведение удостовери за случая и заяви, че чакат резултатите от аутопсията.

27-годишната родилка Галя Желязкова стартира раждането след среднощ, което приключва тази заран с мъртвородено бебе – момиченце. Бащата Пламен Желязков разяснява, че търси отговорност на екипа, водил раждането по правосъден път, тъй като до последно е нямало проблем с плода.

" Всеки път като сме ходили на прегледи е нямало проблеми. Нито с майката, всичко, кръвно налягане, всичко е било добре и на бебето също и внезапно става някакъв случай или не знам какво ".

Раждането е водено от доктор Таня Пашева, лекарят, при който през лятото умря 33-годишната родилка Ренета Томова. Роднините на Галя Желязкова показаха подозрение за позволена лекарска неточност.

" Ние се съмняваме в доктор Пашева напряко да ви кажа - лекарска неточност ".

Директорът на болничното заведение доктор Васислав Петров разяснява, че родилката е преносвала плода, само че все пак ще предизивка Медицински одит, с цел да направи инспекция по случая и да се проследят дейностите на дежурния доктор доктор Пашева. Според него лекарският екип е направил всичко допустимо детето да бъде избавено.

  " Бебето е родено мъртво. Взето е в Неонатологично поделение, реанимирано е, включено е на апаратна вентилация. За страдание не е съумяло да възвърне сърдечна активност ".

В момента 27-годишната родилка в положително положение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР