Роднини на жертви на коронавируса в Италия заведоха 50 дела

...
Роднини на жертви на коронавируса в Италия заведоха 50 дела
Коментари Харесай

Роднини на жертви на коронавируса в Италия ще съдят властите

Роднини на жертви на ковид в Италия заведоха 50 каузи в прокуратурата в Бергамо. Те упрекват управляващите в немарливост и се надяват на победа на справедливостта, написа съветският вестник “Российская газета “.
Колективното подаване на искове е инициирано от неправителствената организация Noi denunceremo. Тя е основана от татко и наследник Лука и Стефано Фуско, които изгубиха татко си и дядо си тази пролет и които имат доста въпроси, свързани с преждевременната им гибел от ковид, съобщи организация Фокус.
„ В един миг разбрахме, че може да има доста хора като нас. Реших да основа група във Facebook, с цел да обединя всички, които не схващат за какво не съумяха да спасят нашите близки, за какво този вирус се оказа толкоз нападателен точно в Бергамо? Днес към този момент сме 55 хиляди души. С помощта на юристи, които непринудено и гратис ни помогнаха, превърнахме сърцераздирателните истории на нашите събратя по орис в правосъдни каузи ", съобщи Стефано Фуско пред „ Российская газета “.
Според него в случилата се злополука нямат виновност лекарите и сестрите, защото „ трябвало да се бият с незабележим зложелател “ с съвсем голи ръце, без особено съоръжение и защитни средства. Роднините на умрелите в действителност желаят да бъдат изправени пред съд политиците, които макар ужасяващата статистика не са решили да основат „ алена зона “ в Бергамо, най-засегнатата от вируса част на Италия. Без да показват съответни имена в правосъдните каузи, роднините на жертвите на COVID-19 молят съда да откри причинителите и да ги накаже в оптималната степен.
" Не желаеме финансово обезщетение. Нито едно благосъстояние на света няма да ни върне тези, които ни бяха отнети от ковид. Интересува ни единствено истината ", изясни Стефано Фуско.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР