Роднини на 157-те жертви на авиокатастрофата в Етиопия получиха снощи

...
Роднини на 157-те жертви на авиокатастрофата в Етиопия получиха снощи
Коментари Харесай

Роднини на жертвите на катастрофата в Етиопия получиха пръст вместо тленни останки

Роднини на 157-те жертви на авиокатастрофата в Етиопия получиха нощес пръст от мястото на злополуката вместо тленни остатъци на починалите, тъй като идентифицирането им ще отнеме дълго време, съобщи Асошиейтед прес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Семействата получават по 1 кг обгорена пръст от мястото на злополуката, оповестяват източници от две от фамилиите. Процесът на идентифициране по ДНК ще отнеме шест месеца, тъй като телата са на дребни части. Смъртните актове обаче ще бъдат издадени до две седмици.

Днес в Адис Абеба ще се състои паметна работа за починалите. Семействата на починали мюсюлмани към този момент са отслужили погребални служби и чакат да получат опция да извършат погребението допустимо най-скоро.

Експертите от Френската работа за следствие на самолетни произшествия съумяха през вчерашния ден да извлекат данните от устройството, записващо диалозите в пилотската кабина на авариралия аероплан, предадоха Ройтерс и ТАСС. Данните са били предадени на етиопските управляващи.

Глас от пилотската кабина на " Боинг 737 МАКС " на полет 302 изискал нанагорнище на 14 хиляди фута (4267 м) над морското ниво, което е 6400 фута (1950 м) над равнището на летището, само че липсващ от радарите на височина 10 800 фута (3292 м). Преди това машината направила завой надясно за връщане по причина, която водачът определил като проблем с контрола върху полета. Малко преди маневрата диспечер от контролната кула комуникирал с различен аероплан, само че ненадейно глас от полет 302 се намесил с думите " break, break " (прекъснете, прекъснете) - апел всички неспешни диалози да бъдат прекъснати. Гласът на водача звучал уплашено, сподели източникът, поискал анонимност.

Работата по извличането на данните от черната кутия, записваща показанията на уредите по време на полета, ще продължи през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР