Роджър Уотърс се смири относно войната в Украйна и излезе

...
Роджър Уотърс се смири относно войната в Украйна и излезе
Коментари Харесай

Роджър Уотърс тегли майната на Путин в отворено писмо


Роджър Уотърс се смири по отношение на войната в Украйна и излезе с отворено писмо във " Facebook ", в което прикани руския президент Владимир Путин да постави завършек на нашествието. Писмото на един от създателите на „ Пинк Флойд “ пристигна часове, след като два негови концерта отпаднаха в Полша. Макар мениджърите на музиканта да не дадоха пояснение на обстановката, полските медии обявиха, че анулацията е поради позицията му за войната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7223
Обръщението е ориентирано непосредствено към съветския президент:

„ Бихте ли желали да сложите завършек на тази война? Ако просто отговорите и ми кажете „ Да, апелирам “, това незабавно ще облекчи нещата. А в случай че излезете и допълните, че Руската федерация към този момент няма териториални ползи, с изключение на сигурността на рускоговорящото население на Крим, Донецк и Луганск, това също доста ще помогне “.

Изявлението на Уотърс е оповестено дни, откакто той се обърна към Олена Зеленска, първата дама на Украйна. В писмото си до нея Уотърс затвърждава позицията си, че счита крайните националисти за виновници за началото на спора и предизвиква Запада да спре да дава оръжия на нападната страна, с цел да се постави по-бързо завършек на войната. Музикантът обаче бе подложен на рецензии, че адресира единствено една от страните в спора, и то неправилната – тази, която се пази.

„ Скъпи президент Путин, откогато Руската федерация нахлу в Украйна на 24 февруари тази година, аз пробвам да употребявам слабото си въздействие, с цел да приканвам за завършек на огъня и дипломатично позволение, което удовлетворява потребностите за сигурността както на Украйна, по този начин и на Руската федерация. В тези опити аз написах две отворени писма до госпожа Олена Зеленска, брачната половинка на украинския президент. Те са налични в интернет. Все повече ме питат за какво не пиша и на вас, тъй че – ето. “

Уотърс написа, че някои негови познати са на мнение, че Путин има намерение да повтори нашествието в Украйна и с други страни в Европа, започвайки с Полша и балтийските страни.

„ Ако това е по този начин, майната ти, по-добре да спрем да играем тази отчайващо рискова игра на нуклеарна гоненица, с която ястребите от двете страни на атлантическия океан наподобява нямат проблем, и просто го направете. Да, просто се взривете един различен и направете света на късчета. Проблемът е, че аз имам деца и внуци, както и множеството от моите братя и сестри по целия свят, и никой не би желал подобен процес. Затова, господин Путин, апелирам угодете ми и дайте тази гаранция. “

Отворените писма на Уотърс не са нова форма на връзка с политическите водачи и със забърканите във войната в Украйна. В първите месеци на нашествието музикантът се обърна към 19-годишната украинка Алина и прикани страната ѝ да разгласи неутралитет. В писмото си до Путин Уотърс още веднъж се върна на тази тематика:

„ Ако вярно съм схванал речите ви, вие желаете да договорите неутралитет за суверенната на прилежаща Украйна? Така ли е? Ако предположим, че сходен мир е вероятен, той би трябвало да включва обвързващо съглашение да не инвазирате в никакъв случай повече. Да, да, знам, че Съединени американски щати и НАТО атакуват суверенни страни без съмнение и единствено за няколко барела петрол, само че това не значи, че вие също би трябвало да го вършиме. Инвазията в Украйна същински ме изненада, това бе гнусна война, предизвикана или не “.

Писмото приключва с апел за отговор.

„ Ако ми отговорите, доста ще ви почитам и ще възприема това като почтено деяние в вярната посока към резистентен мир “, приключва Уотърс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР