Роджър Уотърс, Елтън Джон, Ед Шийран, Лиъм Галахър, Брайън Мей,

...
Роджър Уотърс, Елтън Джон, Ед Шийран, Лиъм Галахър, Брайън Мей,
Коментари Харесай

Брекзит е "позорен провал" за музикалната индустрия

Роджър Уотърс, Елтън Джон, Ед Шийран, Лиъм Галахър, Брайън Мей, Стинг, Робърт Плант: това не е звезден лист за фестивал или връчване на музикални награди, а дребна част от подписите под отворено писмо във в. " Таймс ". То приканва кабинета на Борис Джонсън да " извърши незабавно това, което обещаваше, и да контракти безвизово пътешестване в Европа за английските актьори и оборудването им " и акцентира, че в изискванията на пандемията от ковид музикантите са изправени пред още по-големи проблеми, свързани с нуждата от издаване на визи освен за самите тях, само че и за задачите им екипи.. 

110 именити изпълнителни и композитори от разнообразни генерации и жанрове се сплотиха в митинг против " позорния неуспех " на английското държавно управление в договарянето на свободно пътешестване след Брекзит. Споразумението сложи завършек на досегашните благоприятни условия за свободно пътешестване.

Според " Скай нюз " музикантите ще би трябвало да получат обособени разрешителни за професионална активност в огромна част от 27-те страни членки на Европейски Съюз, а и ще би трябвало да платят скъпо струващи карнети, с цел да може оборудването им да влезе на територията на Европейски Съюз. В писмото се показва, че този режим е неосъществим за доста от представителите на промишлеността, която " към този момент е сложена на изкуствено дишане " поради пандемията от Covid-19. 

Списъкът на протестиращите включва още Боб Гелдоф, Питър Гейбриъл, Роджър Тейлър от " Куийн ", Ник Мейсън от " Пинк Флойд ", Алекс Капранос ( " Франц Фердинанд " ), Брайън Ино, Дейв Стюарт ( " Юритмикс " ), Джос Стоун, Мик Хъкнал ( " Симпли ред " ), музикантите от " Айрън мейдън ", " Рейдиохед " и други Сред подписалите е и вокалистът на The Who Роджър Долтри, който другояче e покровител на Брекзит.

Всички те упорстват да се договорят равни условия за създателите от двете страни на Ламанша, тъй че английската аудитория също да не губи опцията да посреща европейски музиканти на своя сцена. 

" Организирането на турне е комплициран бизнес, който е придружен с огромна административна работа. Често сме на път в продължение на дни, пресичаме по няколко граници, свирим в доста страни за къс интервал от време. Ние имаме потребност от опцията да пътуваме свободно, с цел да можем да си вършим работата. Правителството ощетява промишлеността по доста, доста противен метод ", споделя класическата изпълнителка Тасмин Литъл пред Sky. 

Миналата седмица министърът на културата на Англия Оливър Даудън упрекна Европейски Съюз в отвращение да направи компромис за безвизовото пътешестване на артистите. От Брюксел обаче отхвърлиха това изказване. Преговорният екип на комисията е предложил на Лондон алтернатива за 90-дневно свободно пътешестване за музикантите, само че английските им сътрудници са поискали съкращаването на този интервал до 30 дни. В последна сметка предложенията не са признати. 

" Англия реши, че към този момент няма да позволява свободното придвижване на европейските жители на своя територия. Тя отхвърли да включи обособена глава по тематиката " подвижност " в комерсиалното съглашение. Тези решения неизбежно водят до това, че пътуванията сред Европейски Съюз и Англия - в това число по професионални аргументи - към този момент няма да бъдат толкоз лесни ", споделя представител на Европейска комисия пред музикалния уебсайт NME.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР