Роджър Федерер може да не продължи участието си в Откритото

...
Роджър Федерер може да не продължи участието си в Откритото
Коментари Харесай

Федерер обмисля отказване от „Ролан Гарос“

Роджър Федерер може да не продължи присъединяване си в Откритото състезание на Франция по тенис. Швейцарецът надигра Доминик Кьопфер (Германия) с 3:1 сета в третия кръг на „ Ролан Гарос “ и по този начин доближи за рекорден 68-и път осминафинал в шампионат от Големия шлем.

След траялата повече от 3 часа и половина среща, която приключи към 1 часа след среднощ, 40-годишният Федерер разгласи на конференцията, че следва да бъде взето решение, дали да продължи в Париж.

23-кратният първенец от Големия шлем сподели: „ Преминаваме през тези мачове, проучваме ги детайлно и гледаме какво следва. Ще създадем същото и в този момент. Трябва да реша, дали да продължа да играя или не, дали не е прекомерно огромен риск сега да продължа и дали най-хубавото не е да си взема отмора “.

Маестрото би трябвало да играе с италианеца Матео Беретини в понеделник. Седмица по-късно обаче той би трябвало да е на тревните кортове в Хале (Германия), където за него стартира сезонът на трева. Швейцарецът постоянно е признавал, че присъединяване му на Ролан Гарос е най-много подготовка за Уимбълдън.

„ Нямам седмица сред тук и Хале като нормално, би трябвало да забележим кое е най-хубавото за Уимбълдън. След всеки мач тук и в Женева оценявах обстановката и по какъв начин съм на сутринта по-късно, по какъв начин е коляното, по какъв начин се усещам - добави Федерер. - В тренировките не съм бил в борби от три часа и половина. За мен да съм на корта и да играя 3 часа и 30 минути въобще не е обикновено. Тези, които са имали такава интервенция, схващат гледната ми точка. Предпочитам да съм на мястото на Рафа или Новак, които споделят, че се усещат добре и, в случай че играеш добре, печелиш. Нямам това възприятие сега. За мен това са стъпки напред към нещо, което е в действителност значимо за мен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР