Родителството е предизвикателен процес. Да гарантират, че децата се хранят

...
Родителството е предизвикателен процес. Да гарантират, че децата се хранят
Коментари Харесай

Как да подобрите имунитета на детето си в 5 лесни стъпки

Родителството е провокационен развой. Да подсигуряват, че децата се хранят добре е единствено една от компликациите, с които се сблъскват всекидневно родителите.

Оптималното здраве оказва помощ за построяването на имунитет, намалявайки риска от зараза при децата. Един елементарен метод за поощряване на оптимално здраве е като се опитате да накарате детето да употребява повече пълноценни храни, в сравнение с модифицирани, защото те подсигуряват, че телата ни усвояват и употребяват по-ефективно питателните субстанции.

Предоставянето на богата на хранителни субстанции, уравновесена диета, е най-ефективният метод за възстановяване на здравето и физиологията на вашето дете, както и силата на имунитета му.

Храни, които да давате постоянно на детето си за здрав имунитет:

Яйца

Те са цялостни с хранителни субстанции и минерали като селен, с цел да поддържат сърцето, мускулите и кожата здрави. В тях се съдържат още витамини като А, В2 (рибофлавин), които са от значително значение за растежа и развиването, както и витамин D за обезпечаване на усвояването на калция и развиването на костите.

Най-доброто време за консумация на яйца - закуска, обяд и вечеря.

Опитайте да включите цветни чушки, гъби и други протеинови източници в яйцата, с цел да стане забавно.

Направете яйцата по-вкусни, като употребявате масло или гхи.

Използвайте форми за палачинки от неръждаема стомана, с цел да приготвите яйцата в разнообразни форми, защото децата са по-привлечени от цвета и формите.

Родителството може да бъде скучен развой, само че е значимо да се уверите, че детето употребява задоволително зеленчуци.

Можете да ги включите в закуската, под формата на хапки.

Децата постоянно имитират или се учат от родителите да построяват здравословни обноски на масата. Бъдете образец за детето си като самите вие консумирате задоволително зеленчуци.

Изварата оказва помощ за подсилване на червата, само че също по този начин усилва приема на витамин В12 и пробиотиците, положителните бактерии, които се борят и стопират колонизацията на неприятни бактерии в стомаха, като по този метод покачват имунитета.

Включете извара под всякаква форма - елементарна извара или плодово кисело мляко в всекидневието на детето си.

Сухи плодове, ядки и семена

Бадемите, орехите, кашуто, смокините, стафидите и кайсиите са богати на хранителни субстанции като незаменими мастни киселини и омега-3, които покачват имунитета и подкрепят развиването на мозъка.

Гхи, различен усилвател на имунитета, може да се употребява за гарниране на ядките, с цел да модулира имунната система.

Куркумата съдържа съединяване, наречено куркумин, което има противовъзпалителни свойства. Изследванията демонстрират удобните резултати против алергия, астма и редица други положения.
 Гответе с децата си - ПОЛЕЗНО Е! 10 аргументи за какво Гответе с децата си - ПОЛЕЗНО Е! 10 аргументи за какво
Като родител, забавляването на най-малките може да бъде леко обезсърчително и от време на време изисква доста въображение! През последната годин...

Консумацията на златно мляко е желана, в случай че желаете да подобрите имунитета на детето си.

Допълнителни препоръки:

Поддържането на добра хигиена на съня е наложително.

Насърчаването на излагане на слънчева светлина и упражненията са значими за възстановяване здравето на костите и имунитета.

Консумацията на храни с високо наличие на захар потиска имунитета при детето, избягвайте я.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР