Родителите само на най-малките деца - тези в яслена възраст,

...
Родителите само на най-малките деца - тези в яслена възраст,
Коментари Харесай

Само децата на 3 и 4 г. ще бъдат освобождавани от градина заради Ковид

Родителите единствено на най-малките деца - тези в яслена възраст, и в първа и втора група в детската градина, ще могат да вземат решение дали да пускат децата си на градина поради боязън от ковид. Това излиза наяве от думите на шефа на дирекция " Образование " в Столичната община Мария Минчева пред.

Вчера Минчева заяви пред БГНЕС, че от 15-и септември родителите сами ще преценят дали да пускат децата си в ясла или детска градина, като на тях няма да им се пишат отсъствия. Днес обаче тя посочи, че това се отнася единствено за най-малките - на 2, 3 и 4 години. На тях ще се пишат отсъствия, само че те ще се извиняват по длъжностен път. По-големите деца на 5 и 6 години, за които предучилищното обучение е наложително, нямат да могат да ги оставят у дома по свое убеждение. За тях евентуално ще важат разпоредбите, които сега МОН приготвя дружно със здравното министерство за учебните заведения.

Децата, които се връщат в градината за първи път след почивка, не е належащо да носят медицински документи. " Единствено медицински документи са нужни за децата, които за първи път ще влязат в детска градина или ясла. Останалите могат да бъдат изпращани, без да носят медицински документи ", сподели Минчева. Нужните документи за децата, които за първи път ще прекрачат детските заведения, са копие от акт за раждане, здравно-профилактична карта, негативен тест за чревни бактерии и паразити, проучване на кръв и урина, както и бележки, че на детето са сложени нужните имунизации и то не е било в контакт със заразно заболели.

Вчера също по този начин стана ясно, че чакат за места в детските градини, като множеството от тях няма да бъдат признати, тъй като няма места.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР