Родителите постоянно се опитват да предпазят децата си от лоши

...
Родителите постоянно се опитват да предпазят децата си от лоши
Коментари Харесай

Гризането на ноктите равносилно на ваксина

Родителите непрекъснато се пробват да предпазят децата си от неприятни привички. Едва ли има хлапак, който от напълно ранна възраст да не е слушал какъв брой доста микроби има под ноктите и че поради това не трябва да ги гризе. Учени от Канада обаче настояват, че тази привичка в действителност е потребна за здравето, оповестява порталът Med Heal.

Малките деца постоянно са били сплашвани от възрастните със злокобни истории за микробите, спотайващи се под ноктите им. При по-непослушните даже са прилагани способи като мазане с пипер или горчица за да бъдат отучени от неприятния табиет.

Авторите на актуалното изследване обаче, развенчават този мит.

Специалистите от университета " Макмастър " са провели проучване, доказващо безполезността на родителските забрани. Изследователите означават, че посредством гризането на ноктите в тялото попадат нечистотия и бактерии, и точно в това се състои изгодата за здравето. Учените сравнят неприятния табиет с ваксина. Те изясняват, че количеството на попадналите в организма микроби е толкоз малко, че тялото елементарно може да се оправи с тях и да развие имунитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР