Родителите на простреляното в Италия българско дете са отказали съдействието

...
Родителите на простреляното в Италия българско дете са отказали съдействието
Коментари Харесай

Българчето, простреляно в кола на мафиот, под охрана

Родителите на простреляното в Италия българско дете са отказали съдействието на дипломатическото посланичество на България в Рим. Те и синът им са сложени под защита от италианската полиция.
Българчето, потърпевшо при случай в Калабрия, е в устойчиво положение след интервенция в болница в Реджо, заяви Министерството на външните работи.

10-годишното дете от България беше тежко ранено в корема при пукотевица против мафиот.

Местните управляващи в Италия са удостоверили самоличността на момчето пред българското посолство.

Детето пострада при нахлуване, в което бе погубен Джузепе Фабио Джофре - един от хипотетичните членове на мафиотската формация Ндрагета, показват италианските медии.

Според следователите евентуално се касае за споразумяване на сметки в мафията. 39-годишният Джофре бе погубен в колата си в град Семинара.

Разследващите допускат, че българското момче се е грижело за животните, отглеждани в непосредствен парцел на убития мафиот.

Убийството е осъществено от двама души, въоръжени с пушки. Джофре е починал на място. Момчето седяло до него в автомобила и е наранено от един от патроните, изстреляни по мафиота. След това убийците си тръгнали пешком и към момента ги търсят. А детето е избавено от хора, които чули изстрелите и се притекли на помощ.

Началникът на полицията в Реджо заяви, че детето и родителите му са сложени под защита, защото то може да е евентуален очевидец. Все още не е ясно дали момчето е видяло убийците на Джофре.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР