Родителите на деца, които не са приети в общинска детска

...
Родителите на деца, които не са приети в общинска детска
Коментари Харесай

291 лв. месечно ще се дават за неприето в градина дете

Родителите на деца, които не са признати в общинска детска ясла или градина заради дефицит тук-там, ще могат да бъдат обезщетени с до 291 лева на месец. Това излиза наяве от на просветителния министър Красимир Вълчев, издадена през вчерашния ден.

Кандидатстването за компенсациията за тази година е до 30 април - родителите могат да подават съответните заявки в районните администрации, разпореди наскоро наредбата за изискванията и реда за даване на тази помощ. За образователната 2020/2021 година със средства от бюджета ще се компенсират разноските на родителите, директно свързани с развъждането и образованието на децата им, за интервала от 1 януари 2021 година до 14 септември 2021 година

Както, просветното министерство сложи 6 условия пред родителите, чиито деца на се признати на ясла или детска градина, с цел да получат отплата. Детето би трябвало да е кандидатствало за прием в целодневна или полудневна организация на предучилищното обучение в държавна или общинска детска градина или учебно заведение и да не е прието поради липса на свободни места, да не е записано в нито една държавна или общинска детска градина или учебно заведение, а общината по сегашния адрес на детето - да не e предложила на родителите друго равностойно място и така нататък и тъй наречените По индикативни планове за 2021 година средно-месечно ще бъдат обезщетени разноските за към 3600 деца, които дават отговор на изискванията на наредбата. 

" Търсим разновидности за омекотен режим на подаване, обработка на документите и приемане на средствата. Сумата е издръжката, която получава детето, в случай че беше действително признато в общинско или държавно заведение. Документите са разказани в наредбата. Ще публикуваме лист на уеб страницата на дирекция " Образование " в системата, с цел да може всеки родител да види. Най-общо казано, това са документи, които потвърждават, че детето посещава лицензирано детско заведение и по този метод получава очевидно правото да употребява помощта ", изясни преди дни заместник-кметът по обучение и просвета доц. Тодор Чобанов пред.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР