Родителите на 897 първокласници в Община Сливен са получили помощ

...
Родителите на 897 първокласници в Община Сливен са получили помощ
Коментари Харесай

Помощ от държавата получиха близо 900 родители на първокласници в Сливен

Родителите на 897 първокласници в Община Сливен са получили помощ от страната. При 34 заявки са били дадени отводи, оповестяват от дирекция " Социално подкрепяне " Сливен.
Еднократната помощ за възпитаници, записани в първи клас през образователната 2019/2020 година е 250 лв.. От тази година е изменен метода на погашение на помощта, като петдесет на 100 от размера на помощта се изплаща или дава след влизане в действие на заповедта за отпущането й. Останалата част от петдесет на 100 от размера на помощта се изплаща или дава при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да учи.

Когато помощта е отпусната и петдесет на 100 от размера й е изплатен или възложен, само че според служебно получената информация от Министерство на образованието и науката през втория образователен период детето не продължи да посещава учебно заведение, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение, заплащането или даването на остатъка от помощта не се прави, а изплатената част от помощта се възвръща.

През 2019 година общо в област Сливен еднократна помощ за възпитаници, записани в първи клас са получили 1 430 родители. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР