Родители се събират на протест пред общината в София заради

...
Родители се събират на протест пред общината в София заради
Коментари Харесай

Родители протестират срещу хаоса с кандидатстването за градина в София

Родители се събират на митинг пред общината в София поради проблеми със системата за кандидатстване за детски градини и ясли. В четвъртък системата бе изключително отворена, а класирането, планувано за през днешния ден, бе отсрочено за понеделник, заради масови грешки при попълването на формулярите. Преди това, на 7 май, системата беше заключена и родителите към този момент не можеха да разместват кандидатури и да декларират точки.

Оказа се обаче, че в част от профилите липсва деклариран или доказан адрес, който е значим за класирането, защото носи спомагателни точки. Системата е направена по този начин, че адресите на родителите първо би трябвало да бъдат въведени, а по-късно особено да бъде маркирано, че този аршин ще бъде употребен.

" Съобщено бе, че системата за кандидатстване ще бъде отворена, тъй като доста хора са се объркали и не са въвели вярно своите критерии. Това е неприемливо и в прорез с всички законови права на кандидатстващите. Системата освен бе отворена за прибавяне на въпросните критерии, а и с опция за промяна на кандидатури, което напълно трансформира опциите за влизане в детски заведения и обезсмисля труда на хиляди родители, изгубили от своето време да считат и подреждат за по-голям късмет ", изясняват уредниците на митинга.

Родители се канят да нападат и в съда дейностите на общината, защото инцидентното отключване на системата за пренареждане на кандидатурите, не е включено в графика на общината, както изисква наредбата за банкет в градините.

Кандидатстването за детски градини и ясли в София става по електронен път. За тази образователна година системата бе изменена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР