Родители на деца и лица с увреждания излизат на пореден

...
Родители на деца и лица с увреждания излизат на пореден
Коментари Харесай

Родителите на деца с увреждания отново протестират

Родители на деца и лица с увреждания излизат на следващ народен митинг, заяви БНР. Най-малко 20 организации от 10 града се чака да поддържат митинга с гледище да се подсигуряват персонална помощ и нови политики във връзка с хората с увреждания.

Шествието потегля от постройката на президентството, ще премине през Министерския съвет и ще се насочи към НДК, където от няколко дни европейски представители дебатират обществени политики в Европа.

Родителите упорстват за промени и приемането на Закон за персоналната помощ, който да подсигурява самостоятелен живот на хората с увреждания.

Протестиращите упорстват хората с увреждания и родителите на деца с увреждания да получават финансиране за персонална помощ от републиканския бюджет, в размер не по-малък от две минимални работни заплати.

Красимира Обретенова, майка на 16-годишно дете, изясни пред БНР, че е належащо да се вкара нова система за оценка на увреждането, която да регистрира потребностите на индивида, тъй че той да може да се включи в обществото.

"Да бъде основана опция за действителна, справедлива оценка на потребностите. Да бъдат обезпечени тези потребности с пари, услуги висококвалифицирани експерти, лекуване, рехабилитация, образование, терапия, обучение. Като споделяме персонална помощ - Закон за персоналната помощ, който да е сложен инструмент за основаване на политики за хората с увреждания. Не желаеме децата ни да се трансформират в млади или възрастни инвалиди с инвалидни пенсии ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР