Родители искат Министерството на образованието и науката (МОН) да даде

...
Родители искат Министерството на образованието и науката (МОН) да даде
Коментари Харесай

Родители настояват да се позволи и дистанционно обучение от 15 септември

Родители желаят Министерството на образованието и науката (МОН) да даде опция децата им да стартират новата образователна година отдалечено. Това съобщи Ива Недялкова, част от родителска група, бореща се да получи тази опция.

Според нея всеобщото посещаване в учебно заведение ще спомага за бързото разпространяване на ковид, защото учениците ще имат допир с други хора по пътя към просветителното заведение и при открит случай на инфектиран ще е невероятно да бъдат открити контактните лица, предава БГНЕС.

Според Недялкова, отдалечената форма има доста преимущества, изключително за хората с хронични болести, астма, диабет, респираторни болести, автоимунни и сърдечни болести, високо кръвно. Това са все заболяввания, от които страдат и част от учителите.

По отношение на оповестените ограничения от МОН, които включват носене на маски в коридорите; разминаване на междучасията, за да не се позволява скупчване на доста деца на едно място и опцията да се пускат лампи, които да убиват вируса, Недялкова е безапелационна, че тези ограничения няма по какъв начин да се изпълнявват, и в случай че близо 700 000 възпитаници в България тръгнат вкупом на учебно заведение до 1-2 седмици ще има отрицателни резултати, каквито и ограничения да се ползват.

По отношение на задълбочаването на потреблението на новите технологии като мост за общуването сред децата, Недялкова сподели, че те са част от живота им и само съществува усложнение при провеждането тутакси по физкултура.

" Ние няма по какъв начин да живеем както преди, това е невероятно. Скоро няма да има ваксина, вирусът занапред ще се популяризира. Трябва да се откри баланс по какъв начин всички да бъдат предпазени и на второ – децата да не страдат. Според мен социализацията и учебното заведение при тях не е проблем. Може би при огромните учебното заведение е главно място, на което се социализират, само че при дребните деца не е по този начин ", счита Недялкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР