Родители алармират за бисквити с изтекъл срок на годност, замаскирани

...
Родители алармират за бисквити с изтекъл срок на годност, замаскирани
Коментари Харесай

Ученици ядат бисквити с изтекъл срок

Родители сигнализират за бисквити с изминал период на валидност, замаскирани с нов етикет и дадени като безвъзмездни закуски в столични учебни заведения.
На опаковката се вижда, че има два етикета със период на валидност – горният в период, а долният е изминал преди близо месец.

Едно от учебните заведения, в което са доставени лакомствата, е 39-то в квартал „ Младост”. След като взима сина си от занятия, Нели схваща за закуската с сменен етикет. Казва, че не е учудена и по тази причина постоянно праща детето си на учебно заведение с храна от у дома.

Безплатна закуска в учебното заведение получават близо 400 деца – от предучилищните групи до 4 клас. Директорът на учебното заведение съобщи, че от години работят с компанията, само че до момента не са имали проблем. Производителят отхвърлиха изказванията за изминал период.

„ Служителят във компанията залепва етикетите, на които има остарял период на валидност, открива своята неточност, изкарва нови етикети и в бързината да си оправи грешката – лепи новите етикети” изясни Владимир Попов от компанията производител.

„ Ще се наложат наказания и на двете компании. Пропуските за компанията са, че е залепила втори етикет и е манипулирала периода на годност”, изясни пред bTV Бистра Иванова, нач. бранш Контрол на храните ", ОДБХ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР