Родилка от Карнобат почина след усложнения от COVID-19. Преди дни

...
Родилка от Карнобат почина след усложнения от COVID-19. Преди дни
Коментари Харесай

Роднини ще поемат грижите за децата на починалата родилка от Карнобат

Родилка от Карнобат умря след затруднения от COVID-19. Преди дни лекарите в Бургас съумяха да изродят сполучливо двете деца на 31-годишната жена от Карнобат. След незабавно секцио бебетата са настанени в Отделението по неонатология, с негативен резултат от PCR тест.

Първоначално родилката беше сложена в медикаментозна кома, поради утежняване на положението. След няколко дни обаче тя изгуби борбата с заболяването. Освен това коронавирусът покосява и бащата на умрялата родилка.

Двете дечица са в устойчиво положение, за тях се поставят ежедневни грижи. Заради преждевременното им раждане преди термина те към момента са под лекарско наблюдаване в бургаската болница. Изникват обаче много въпроси към това кой ще отглежда двете бебета, откакто бъдат изписани от болничното заведение.

" Във вчерашния ден, научавайки за трагичната вест, се самосезирахме и организирахме голям брой диалози, от които установихме, че и фамилиите и на двамата родители декларират предпочитание да поставят грижи за децата ", съобщи Павлина Спиридонова от Отдел " Закрила на детето " в Карнобат.

" В тази връзка сме уведомили Органа по наставничество и настойничество към община Карнобат, които ще подхващат ограничения за основаване на наставнически съвет. Учредяването на наставнически съвет ще бъде в доста къс период, с цел да може роднините на децата законово да поемат функционалностите и да се погрижат за тях ", посочи Павлина Спиридонова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР