Родилка, която е била хоспитализирана в областната държавна болница в

...
Родилка, която е била хоспитализирана в областната държавна болница в
Коментари Харесай

След усложнение от Ковид-19: Родилка почина в болницата в Пазарджик

Родилка, която е била приета в болница в регионалната държавна болница в Пазарджик , е умря ла в резултат на затруднения от COVID-19. Това оповестиха от локалната Регионална здравна ревизия. 

Починали са още 9 души, 5 дами и 4 мъже. Шест от тях са с съпътстващи болести. РЗИ - Пазарджик изрича съболезнования на околните на умря лите. 

Инспекцията  информира за 98 позитивни за COVID-19 лица от през вчерашния ден в региона. 5 новозаразени ще прекарат карантината си в други области на страната, с тях общият брой става 103. Настанените в болнични заведения са 20. От новорегистрираните 12 лица са имунизирани, 7 със приключен имунизационен статус.

Новите случаи са на възраст от под една година до 87 години. Детето под 1 година е прието в болница в МБАЛ - Пазарджик. Разпределени по пол са: 55 дами и 43 мъже. Ученици – 4, преподавател – 3, медицински експерти – 1.

Поставени дози ваксини 78 990, лица със приключен имунизационен статус 41 811, сложени бустерни дози 595.

Продължава работата на изнесения имунизационен кабинет на РЗИ Пазарджик , разположен на територията на магазин „ Технополис “ – град Пазарджик , през почивните дни. Работното време на кабинета е от 10. 00 ч. до 16.00 ч.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР