Роденият в Русия британски бизнесмен Евгений Лебедев, син на бивш

...
Роденият в Русия британски бизнесмен Евгений Лебедев, син на бивш
Коментари Харесай

Лорд Лебедев: Не съм враг на Великобритания

Роденият в Русия английски предприемач Евгений Лебедев, наследник на някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), получил благородническа купа благодарение на Борис Джонсън и станал член на Камарата на лордовете, съобщи, че не съставлява риск за националната сигурност на Англия.

След изразена още веднъж угриженост за прозрачността на процеса при провъзгласяването на Лебедев за лорд, медийният магнат направи изказване посредством „ Ивнинг стандард “, един от притежаваните от него вестници, в което отхвърли „ нелепите спекулации против него “, наричайки ги „ русофобия “.

„ Да си руснак не те прави автоматизирано зложелател на страната и е доста значимо да не изпадаме в русофобия, или всякаква друга уплаха, фанатизъм или дискриминация “, сподели Евгений Лебедев.  Той добави, че някои от задаваните му от публицистите въпроси са неуместни и отхвърли да е „ сътрудник на Путин “.
Лорд Лебедев осъди нахлуването в Украйна и прикани Владимир Путин да изтегли войските си. Това става часове откакто Министерството на външните работи наложи наказания на 386 депутати в Държавната дума -долната камара на съветския Народното събрание. Ходът е в отговор на признаването от депутатите предишния месец на самообявилите се Донецка и Луганска република в Източна Украйна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР