Роденият в Русе Александър Георгиев преживя един от най-трудните моменти

...
Роденият в Русе Александър Георгиев преживя един от най-трудните моменти
Коментари Харесай

Кошмарен мач за българина в НХЛ

Роденият в Русе Александър Георгиев претърпя един от най-трудните моменти за вратар в хокея на лед. Той стартира като титуляр при загубата на Ню Йорк Рейнджърс с 2:4 като хазаин на Вашингтон Кепитълс, само че беше сменен малко след началото на мача.

Георгиев получи три гола от шест удара в първите девет минути и отстъпи мястото си на Ондържей Павелец. Преди промяната си първият българин в НХЛ позволи попадения на Ти Джей Оши, Мат Нисканен и Александър Овечкин, написа "Блиц ".

За Овечкин това беше 45-и гол за сезона и той излезе отпред на голмайсторската листа на НХЛ. Така звездата на Вашингтон Кепитълс за девети път в кариерата си доближи до кота 45 гола в границите на един шампионат. Руснакът се изравни с легендите Уейн Грецки и Майк Боси, които също по девет пъти са вкарвали най-малко по 45 гола за един сезон в НХЛ.

Александър Овечкин приключи мача и с една асистенция. С актив от едно попадение и едно голово подаване за Кепитълс приключи и Евгени Кузнецов. Никлас Бекстрьом направи две асистенции, а Филип Грубауер завърши с 28 спасявания.

Лиас Андерсон и Матс Цукарело се разписаха за Рейнджърс, а Павелец отрази 26 удара. Той позволи да бъде продънен единствено от Кузнецов три минути преди края на първата третина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР