Роденият в България руски вратар Александър Георгиев направи 19 спасявания

...
Роденият в България руски вратар Александър Георгиев направи 19 спасявания
Коментари Харесай

Александър Георгиев направи 19 спасявания за победата на Колорадо над Минесота в НХЛ

Роденият в България съветски вратар Александър Георгиев направи 19 спасявания за тима на Колорадо Аваланш, който завоюва с 3:2 при гостуването си на Минесота Уайлд в среща от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

За " лавините " това бе пети триумф в последните шест мача, а той бе подпечатан с първия гол за сезона на Къртис МакДермид, който вкара победното попадение при започване на третата четвърт.

Преди това Рос Колтън и Валери Ничушкин бяха дали преднина на Колорадо, само че с попадения на Кирил Капризов и Йоел Ериксон Ек Минесота изравни малко преди края на втората третина.

В класирането в Централната дивизия Колорадо е водач с 26 точки, до момента в който отборът на Минесота, който позволи шесто следващо проваляне, е на седмо място с 14 точки.

Андрей Василевски направи 23 спасявания при завръщането си в игра, а тимът на Тампа Бей Лайтнинг разгроми с 8:2 домакина Каролина Хърикейнс.

За Василевски това бе първи мач в НХЛ от април насам, когато претърпя интервенция на гърба. Героят за " светкавиците " обаче бе Брейдън Пойнт, който осъществя хеттрик. Два гола за спечелилите добави Никита Кучеров, а по един път се разписаха Стивън Стамкос, Брендън Хагел и Люк Гленденинг.

За отбора на Каролина, който водеше с 1:0 след първата третина и изоставаше единствено с 2:3 след втората, головете вкараха Щефан Ньосен и Майкъл Бънтинг.

Тампа Бей е на трето място в Атлантическата дивизия с 25 точки, а с 22 Каролина е на трето място в Столичната дивизия.

Детройт Ред Уингс реализира втора победа в границите на три седмици над водача в НХЛ Бостън Бруинс и остава единствения тим, който е съумял да надделее над " мечоците " още в постоянното време от началото на сезона.

" Червените криле " победиха в " Търговско дружество Гардън " с резултат 5:2, като за това доста спомогна и мощното им начало на мача. Джей Ти Компър откри още в петата минута на срещата, а 10 по-късно Алекс ДеБринкат повиши на 2:0.

В началото на втората третина Джейк ДеБруск върна един гол за Бостън, само че Роби Фабри възвърне преднината от две попадения на гостите преди края на интервала.

Дантън Хайнен даде нови очаквания на почитателите на домакините за поврат в петата минута на последната третина, само че по-малко от 60 секунди по-късно Дилан Ларкин заби нова шайба в мрежата на Брюинс. Крайното 5:2 бе завършено от Дейвид Перон на празна врата в последните секунди.

С успеха Детройт събра 23 точки от първите си 19 мача и заема пето място в Атлантическата дивизия. Бостън е водач с 31 точки с 14 победи в 19 срещи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР