Роботизираните таксита на Cruise блокираха движението по една от улиците

...
Роботизираните таксита на Cruise блокираха движението по една от улиците
Коментари Харесай

Роботизираните таксита на Cruise блокираха движението на една от главните улици на Остин

Роботизираните таксита на Cruise блокираха придвижването по една от улиците в Остин, Тексас. Около 20 автомобила Chevrolet Bolts застанаха на улица Сан Габриел късно вечерта на 16 септември. Някои от тях се озоваха в насрещната лента, блокирайки изцяло придвижването.

Причината за задръстването остава незнайна. Очевидци настояват, че чиновниците на Cruise са се пробвали да ръководят колите отдалечено, с цел да се оправят със обстановката.

Представител на компанията загатна, че казусът може да е обвързван с придвижването на пешеходците, макар че на фрагментите, публикувани в обществените медии, наоколо няма огромен брой хора.

„ Движението на пешеходците и колите по улицата бе интензивно. Нашите транспортни средства са проектирани главно предвид на сигурността, в това число предотвратяване на пешеходците “, съобщи представител на Cruise.

Той сподели, че Cruise непрекъснато следи автопарка си и когато в неделя се е разсеяло скупчването на хора, всички транспортни средства независимо са напуснали региона.

Местният новинарски канал KVUE заяви за различен случай по-рано в града, когато автомобил на Cruise спрял и останал на кръстовище. Инцидентът привлякъл вниманието на члена на градския съвет на Остин Зохаиб Кадри. Той назова случилото се „ неразбория “ и съобщи, че ще повдигне въпроса за тестването на роботакситата на идващото съвещание на Съвета по подвижност.

Роботакситата на Cruise и преди са излизали на велосипедната алея, засядали са на пешеходни пътеки, зелени светофари и кръстовища. Това предизвикваше отвращение от страна на жителите на Остин.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР