Робот с изкуствен интелект, медицина на бъдещето, creative story telling

...
Робот с изкуствен интелект, медицина на бъдещето, creative story telling
Коментари Харесай

„Театърът на чудесата“ представя интерактивна игра между актьор и робот

„ Робот с изкуствен интелект, медицина на бъдещето, creative story telling и преплитане сред настояще и бъдеще чакат феновете на тазгодишния Театър на чудесата. “ Това обявиха в изявление за БГНЕС основателите на фестивала, Димитър Узунов режисьор и артист от Арте Урбана Колектив и астрофизикът доктор Владимир Божилов от катедра „ Астрономия “ към Физическия факултет на Софийския университет „ Климент Охридски “.

„ Тази година сме подготвили доста повече тематики от предходната, като забавното е, че имаме и по-голямо интернационално присъединяване в събития като от 8 представления цели 5 са задгранични ”, съобщи Димитър Узунов.

Роботът Alex, който има изкуствен интелект и е подготвен посредством deep learning, ще бъзе гвоздеят на „ Театъра на чудесата “. „ Роботът ще си партнира с интро артист, ще му задава реплики и публиката ще би трябвало да отгатне дали даденият артист е играел или роботът му е подсказал репликите ”, изясни основателят на събитието и открехна завесата за други забавни неща, които могат да бъдат видени.

„ Италианското зрелище по медицина на бъдещето също ще бъде част от театъра, докторите ще имат цялостно познание за нашето ДНК, за всевъзможни данни от нашия организъм и отново на база изкуствен интелект, те ще могат да ни лекуват самостоятелно съгласно подобаващото лекуване ”, описа артистът.

Екипът е подчертал върху човешки тематики като страха от гибелта, какъв е смисълът да живеем и всевъзможни метафизичен тематики обхващащи медицината на бъдещето. Димитър Узунов показа, че за него науката е един сюжет, който създава от години посредством метода на сценарийното писане.

„ Със сигурност преплитането на науката и изкуството е вълнуващо, то е един нов подем, при който артистите са учени и учените са актьори, тъй че ние се стремим да даваме видимост на такива продукции, като наш главен акцент е, че най-много работим за театралните изкуства. Всичко се случва на сцената, по тази причина е и Театър на чудесата, опитваме се посредством артистичен метод да покажем значими тематики от живота ”, разяснява Димитър Узунов и добави, че фестивалите са подкрепени от Европейската комисия за нововъведения и креативен артикули, затова Европа е признала потребността от този вид изкуство.

„ Днес науката е интердисциплинарна и не е елементарно постоянно човек да бъде в крайник с най-новото и най-интересното, по тази причина дружно преди няколко години взехме решение да осъществяваме една режисура, която демонстрира на понятен език най- новото от света, по какъв начин да търсим планети- близнаци на Земята, по какъв начин астробиологията, науката за възникването, развиването и бъдещето на живота, може да бъде показано известно феновете могат да схванат на 30-ти октомври от 20:00ч в зала 2 на Топлоцентрала по време на нашата галактическа комедия „ Дългия път към звездите “, съобщи и астрофизикът доктор Владимир Божилов.

„ Това е неповторим театър, който до момента в който се развива и жителите ще могат да следят най-новата и цялостна версия, която е интерактивна, т.е. всякога публиката интензивно взе участие във всеки миг, в който пиесата протича. Едновременно с това на понятен и известен език всеки, който пристигна ще може да разбере по какъв начин се откриват всички тези втори земи в космоса, по какъв начин учените намират екзопланети и за какво това е в действителност значимо изключително през днешния ден. Това е събитието, в което участваме с Димитър Узунов от позиция на спектакъл изработен за връзка на науката “, разяснява астрофизикът и изясни, че на 29 октомври ще се състои workshop образование.

„ Това е тричасово образование по creative story telling, което е ориентирано към всеки, който би желал да научи по какъв начин да усъвършенства своите информационни умения, по какъв начин те да опишат по-добре своята тясно профилирана просвета на нетясно профилирана аудитория, по този начин и за актьори, които желаят да схванат повече за света на науката и да споделят по-лесно с учени “, добави доктор Владислав Божилов.

Театърът на чудесата тази година ще се организира от 27 до 30 октомври 2022 година, в Арт център за модерни изкуства " Топлоцентрала ". Фестивалът ще поведе публиката по “Дългия път към звездите “, който ще вкара жителите в последните научни теории за произхода на Слънчевата система и живота във Вселената. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР