Роби Кийн бе представен като старши треньор на израелския футболен

...
Роби Кийн бе представен като старши треньор на израелския футболен
Коментари Харесай

Роби Кийн застана начело на израелски гранд

Роби Кийн бе показан като старши треньор на израелския футболен клуб Макаби Тел Авив.

42-годишният ирландец подписа контракт за две години, като това ще бъде първи действителен опит за него като старши треньор. През предишния сезон той бе за малко помощник-треньор в британския Лийдс, а преди този момент изпълняваше същата роля в Мидълзбро, както и в националния тим на родината си.

През 2018 година, когато разгласи края на спортната си кариера, някогашният нападател на Интер, Тотнъм и Ливърпул бе старши треньор на индийския Атлетико де Колката за няколко мача.

" Роби носи на нашия тим темперамент, сила, убеденост и фокус върху успеха. Това той е посочил на всички места, където е бил футболист ", съобщи притежателят на Макаби Мичел Голдар.

През предишния сезон Макаби приключи на трето място в шампионата на Израел. Макар и да има впечатляващите 23 трофеи, клубът от Тел Авив не е ставал първенец на страната от сезон 2019/20.

Кийн заменя на треньорския пост испанеца Айтор Каранка, който се задържа отпред на Макаби по-малко от шест месеца. Преди Каранка тимът бе воден поредно от сърбите Владимир Ивич и сегашния селекционер на националния тим на България Младен Кърстаич./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР