Рийз Уидърспун се опитва да премахне стигмата, свързана с думата

...
Рийз Уидърспун се опитва да премахне стигмата, свързана с думата
Коментари Харесай

Рийз Уидърспун се бори с предразсъдъците към амбициозните жени

Рийз Уидърспун се пробва да отстрани стигмата, обвързвана с думата „ амбиция”, когато тя се отнася до дами.
41-годишната актриса счита, че когато една жена е наричана „ амбициозна”, то това доста постоянно се възприема като синоним на „ егоистична и егоцентрична”. Тя обаче не е съгласна с сходно изказване и твърди, че точно амбициозните представителки на нежния пол носят в себе си способността „ да трансформират обществото”.
„ Преди няколко години написах тирада за какво упоритостта в дамата е считана за мръсна дума. Всички сме чели изследванията на „ Харвард” и Колумбийския (университет) за това по какъв начин дамите с амбициозни пристрастености са възприемани като егоистични и егоцентрични, а в действителност е тъкмо противоположното. Обикновено те се посвещават на задачата или порива си да оказват помощ на други хора, да реализират освен това. Затова се пробвам да отстрани стигмата върху тази дума и да окуража всяко малко момиче да бъде амбициозно”, сподели актрисата и бизнес дама пред „ Добро утро, Америка”.
В утринния блок Уидърспун призна, че самата тя е амбициозна и то още от дете. Тя даже показа, че когато е била в трети клас е декларирала напълно съществено на учителката си, че „ желае да стане първата жена президент на САЩ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР