Рияд. Руският президент Владимир Путин нарече руско-саудитските преговори в Рияд

...
Рияд. Руският президент Владимир Путин нарече руско-саудитските преговори в Рияд
Коментари Харесай

ТАСС: Владимир Путин определи преговорите в Рияд, като конструктивни

Рияд. Руският президент Владимир Путин назова руско-саудитските договаряния в Рияд градивни и настоятелен на съвещание на Руско-Саудитския стопански съвет, представен от TACC .
" В хода на безусловно градивните и настоятелен договаряния, които организирахме през днешния ден с краля на Саудитска Арабия и с престолонаследника, се договорихме да насърчаваме по всевъзможен метод самодейностите на бизнес общностите на двете страни, ориентирани към разширение на комерсиалните връзки ", сподели той.
Президентът назова Саудитска Арабия един от водещите стопански сътрудници на Руската федерация, а основаният Икономически съвет е отлична опция за пряк разговор сред бизнеса на двете страни. Държавният глава означи позитивното партньорство сред Руския фонд за директни вложения и Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия, като акцентира, че такова съдействие е взаимно преференциално.
Путин загатна споразуменията на двете страни в региона на енергетиката, индустрията, превоза, банковото дело, цифровите технологии и галактическото изследване. Той също по този начин назова взаимоотношението в региона на земеделието значима област. Според него към този момент са реализирани съглашения за разширение на доставките на съветски селскостопански артикули за Саудитска Арабия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР