Рициново масло – основно козметично средство, използвано от нашите баби

...
Рициново масло – основно козметично средство, използвано от нашите баби
Коментари Харесай

Рициново масло за лице – Защо и как да го използвате?

Рициново масло – главно козметично средство, употребявано от нашите баби за грижа за тялото. Днес, сменено от стотици разнообразни артикули, то е ненапълно забравено. Време е да се върнем към него. Защо и какви са неговите свойства?

Ползите от рициново масло

Рициновото масло е най-известно със своята козметична приложимост. Това е натурален артикул от растителен генезис. Извлича се от семената на рициново зърно вирее диво в Африка и Индия.

Най-важните преимущества на рициново масло са:

  • противовъзпалителен резултат
  • антибактериален резултат
  • овлажняващи свойства

Поради тези аргументи се употребява в производството на козметика, сапуни, масажни масла и медикаменти. Чистото масло се употребява и за грижа за кожата, косата и ноктите. Има гъста консистенция, тъй че би трябвало да се употребява в доста дребни количества, изключително когато се нанася върху кожата, защото може да запуши порите.

Вижте още:

Рициново масло за кожата

Поради своите антибактериални и овлажняващи свойства, рициновото масло е отличен артикул при:

  • слънчево изгаряне
  • акне
  • гъбични инфекции
  • брадавици

Как да употребявате рициново масло за лице? Трябва да измиете засегнатите сектори от кожата с памучен тампон, пропит с масло. След това, след един час, би трябвало да измиете кожата с вода. Струва си да употребявате маслото заран и вечер, с цел да ускорите процеса на укрепване на кожата. В случай на огромни промени, да вземем за пример тежко акне, е добра концепция да оставите маслото върху кожата за една нощ.

Благодарение на съществуването на мастни киселини, рициновото масло носи приемливи резултати при унищожаване на белези и стрии. Лечението би трябвало да бъде дълготрайно. Въпреки това, киселините проникват надълбоко в кожата и подтикват растежа на здрава тъкан. Поради тази причина си коства да го употребявате и при драскотини и порязвания.

Рициновото масло удължава младостта на кожата. Омекотява и овлажнява, а прониквайки в дълбочина, подтиква производството на колаген и еластин, виновни за плътността и еластичността на кожата. В резултат на това забавя появяването на бръчки и понижава съществуващите мимически линии и бразди.

Рициново масло за лице

Освен че се грижи за косата и луковиците, рициновото масло е отлично и за разчистване на лицето. Можете да го употребявате за измиване на кожата заран и вечер и даже за унищожаване на грим, защото самото масло отстранява мазнините. То сполучливо се оправя със насъбрания себум, само че също и силикони, които не могат да се отмият с вода, а сега те се съдържат в доста козметични артикули.

Въпреки това си коства да смесите рициново масло с друго масло, да вземем за пример ленено или масло от гроздови семки, и единствено да измиете лицето си с тази примес. Измиването на рициновото масло също е елементарно, защото всичко, което би трябвало да извършите, е да поставите забрадка, напоена с топла вода и маслото ще се отдели със събраните останки.

Рициновото масло, пресовано от семената на рициново зърно, работи съвършено против петна и обезцветяване по лицето. За хора с сходни проблеми е целесъобразно два пъти дневно да нанасят масло върху по-тъмните сектори от кожата. За по-добри резултати при изсветляване на обезцветяването, можете да добавите изцеден лимонен сок към маслото.

Използвайки рициново масло върху лицето, безспорно можете да спечелите доста изгоди за здравето и естетиката.

1. Рициново масло за акне

Рициновото масло съдържа редица антисептични свойства, което го прави идеално за хора с кожа, склонна към акне. Рициновото масло ви разрешава да почистите добре лицето от всички микроби и бактерии, тъй че да не се образуват нови пъпки.

Действието на маслото е доста нежно, не визира естествения липиден пласт на епидермиса, тъй че кожата ви не е изложена на нездравословното влияние на слънцето или вятъра. Поради обстоятелството, че рициновото масло е доста внимателно, то може да се употребява безпроблемно и при хора с доста сензитивна и склонна към разнообразни типове раздразнения кожа.

2. Предотвратяване на бръчки

Рициновото масло съдържа скъпи антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в организма. Свободните радикали са виновни за ускоряването на процеса на стареене, което кара бръчките да се появят доста по-рано. Използвайки рициново масло върху лицето и други сектори от кожата, подпомагате процеса на обезвреждане на нездравословните фактори, които способстват за по-бързото появяване на резултатите от стареенето.

3. Намаляване на подпухналостта

Когато се употребява постоянно, рициновото масло демонстрира скъпи противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за понижаване на подпухналостта. Може да помогне в битката с проблеми като неприятните торбички под очите.

4. Дълбока хидратация

Правилната хидратация прави кожата по-блестяща, по-жизнена и здрава. Освен това предотвратява образуването на бръчки и загубата на неотстъпчивост. Поради тази причина безспорно си коства да употребявате рициново масло върху лицето постоянно, осигурявайки бързи и положителни резултати.

5. Естествено разчистване на кожата

Знаете ли, че рициновото масло почиства съвършено кожата от замърсявания и грим? Освен това ви разрешава да се отървете от мъртвите кафези на кожата, което ви разрешава да поддържате здрав и прелъстителен външен тип. Достатъчно е да нанесете единствено няколко капки върху парче памучен плат и да го поставите върху лицето. Освен това ще предотврати напукването на кожата и ще отстрани всички замърсявания, които са в порите. След масаж на кожата постоянно е добре да измиете лицето си с хладка или студена вода.

6. Облекчение след слънчево изгаряне

Поради потвърдените си противовъзпалителни свойства, рициновото масло може да бъде дейно за облекчение на болката от слънчево изгаряне. Неговите овлажняващи свойства също могат да понижат последващото белене изгорялата кожа.

7. Борба със сухи устни

Рициновото масло е доста постоянно срещана съставна част в доста червила и гланцове за устни. Ако имате сухи и напукани устни, пропуснете червилото и използвайте единствено маслото. Може също да се смесва с масло с по-добър усет като кокосово или какаово масло.

8. Грижа за веждите

Много хора постоянно се оплакват от положението и типа на веждите си. Някои също считат, че не са задоволително тъмни. Този проблем може да бъде решен точно с потреблението на рициново масло. Той е съвършен за ежедневна приложимост, също и като естествено средство за унищожаване на грим. Като употребявате постоянно рициново масло върху веждите си, можете да им осигурите отлични условия за напредък и доста да подобрите външния им тип.

9. Насърчаване на цялостното здраве на кожата

Рициновото масло е цялостно със здравословни мастни киселини, които са от значително значение за поддържането на кожата в положително положение. Работи съвършено в това отношение както в чист тип, по този начин и като добавка към подготвени препарати за грижа.

Рициново масло за лице – Обобщение

Ползите от потреблението на рициново масло за лице са добре известни и документирани. Редовната грижа за кожата с маслото ви разрешава вярно да я овлажнявате и подхранвате и спомагате за възстановяване на цялостното положение на кожата.

Използването на рициново масло за лице разрешава то да проникне надълбоко в структурата на кожата, правейки я прелестно кадифена, мека и гладка на досег. Освен това потиска образуването на бръчки, отстрани стрии и други кожни недостатъци, а постоянната приложимост на маслото може да понижи видимостта на белезите.

Много кремове за кожа на лицето и тялото съдържат рициново масло, защото то има отлични овлажняващи свойства и дейно задържа влагата в епидермиса. Витамините, минералите и естествените омега-6 мастни киселини, съдържащи се в маслото, съвършено насищат кожата с съществени хранителни субстанции.

Ако започнете да употребявате рициново масло за лице в ежедневната си грижа, кожата ви ще е вярно подхранена с минерали и витамини, постоянно ще наподобява млада, здрава, мека и еластична. Вероятно ще усетите разликата след първата приложимост.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР