Ритейлърите, които го внедрят по-бързо, ще останат на пазараВ близките

...
Ритейлърите, които го внедрят по-бързо, ще останат на пазараВ близките
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще отсее търговците на дребно

Ритейлърите, които го внедрят по-бързо, ще останат на пазара

В околните пет години AI решения ще внедрят 325 хиляди компании от търговията на дребно (източник: CCO Public Domain)

Разходите на търговците на дребно за услуги с изкуствен интелект ще доближат 3,6 милиарда $ през 2019 година, а след още четири години – през 2023-та – ще възлязат на 12 милиарда $, предвижда анализаторската компания Juniper Research.

В околните пет години AI решения ще внедрят 325 хиляди компании от търговията на дребно. Технологиите с изкуствен интелект ще разрешат на ритейлърите да покачат успеваемостта на „ бек офис ” интервенциите, които не са видни директно от крайните клиенти.

Напредналият разбор, употребен в AI системите – като прогнозиране на търсенето и автоматизиран маркетинг, ще направи търговците на дребно по-гъвкави и ще увеличи рентабилността на техния бизнес, предвиждат анализаторите.

Стремителното развиване на изкуствения разсъдък ще подтикне ритейлърите да внедряват AI технологии по-бързо от съперниците. Победителите в тази конкуренция ще изместят по-бавните играчи, с помощта на по-качествено обслужване на клиентите при по-изгодни цени.

Използването на машинно образование за прогнозиране на търсенето на артикули ще стане основно направление за разработчиците на системи с изкуствен интелект. Очаква се приходите от сходни услуги да набъбнат от 760 млн. $ тази година до 3 милиарда $ през 2023 година
още по тематиката
Броят на търговците на дребно, които предвиждат търсенето благодарение на изкуствен интелект, ще се усили над три пъти в обсъждания петгодишен интервал – 2019-2023 година, сочи анализът.

„ Умните ” каси, основани в огромна степен на AI технологии от рода на компютърно зрение, имат огромно бъдеще, с помощта на своето улеснение. През 20123 година годишният брой на покупко-продажбите с такива каси ще надвиши 1,4 милиарда, спрямо 42 млн. през актуалната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР