Рисунки на ученици от Художествената гимназия в София ще красят

...
Рисунки на ученици от Художествената гимназия в София ще красят
Коментари Харесай

Рисунки на ученици украсиха Прокуратурата

Рисунки на възпитаници от Художествената гимназия в София ще красят фоайето пред кабинета на основния прокурор Сотир Цацаров в Съдебната палата до 15 януари. Изложбата се провежда за четвърти път.

Учениците сами показаха творбите си пред гостите на събитието. Академик Светлин Русев не скри изненадата си от отношението на основния прокурор към младите художници и картини им.
академмик Светлин Русев: Това, което видях тук, първо като отношение на прокуратурата, на основния прокурор, което видях като реализация на художествената гимназия Илия Петров е една от огромните изненади, които без никакви ангажименти мога да кажа.
Светлин Русев сподели още, че измежду рисунките на младите художници има произведения почтени за независима сериозна галерия. Гости на събитието бяха правосъдният министър Цецка Цачева, както и ръководителите на няколко национални медии. От тяхно име генералния шеф на Българска национална телевизия поздрави учениците.

Константин Каменаров - общоприет шеф на Българска национална телевизия: Бъдете, апелирам Ви, положителни хора, тъй като всяка една доброта води след себе си голям брой други добрини и вярвайте в това нещо. Второто нещо, което ще Ви кажа, е - да ви помоля, бъдете смели и питайте за всичко, тъй като тогава ще ви се отговори и ще пристигна един ден, в който това ще създаде от вас умни хора, които от своя страна ще бъдат питани и ще би трябвало да дават отговор.
Картините са най-вече акварелни, само че има и графики и пластики. Творбите могат да бъдат закупени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР